بازیابی اطلاعات RAID: ریکاوری اطلاعات از سیستم‌های رید

بازیابی RAID، فرایند بازیابی اطلاعات از یک مجموعه RAID است که به هر دلیلی آسیب دیده است، ممکن است این مشکل از کنترلر ، خرابی یکی از هارد های رید شده و یا موارد دیگری باشد.

چطور اطلاعات raid را ریکاروی می‌کنیم؟ برای انجام بازیابی اطلاعات ابتدا لازم است آشنایی مختصری با سیستم های RAID پیداکنیم.بعد از آشنایی با آرایه های رید، مهم‌ترین عامل داشتن تخصص و دانش فنی در این حوزه تخصصی است.ما اشراف کامل به خرابی‌ها و مشکلات سیستم های raid می‌توانیم به خوبی آن را بازیابی کنیم.خدماتی که ما در زمینه بازیابی raid ارائه می‌کنیم به شرح زیر است:

  • بازیابی اطلاعات آرایه بندی JBOD ( Spanned ) : بیشتر در درایو NAS هارد دیسک های LaCie و Western Digital بکار گرفته می شود.
  • بازیابی اطلاعات RAID 0 ( Disk Striping ) : عموما هارد دیسک های پر سرعت LaCie و Western Digital از این آرایه بندی استفاده می کنند.
  • بازیابی اطلاعات هارد دیسک RAID 1 ( Disk Mirroring ) : بیشتر در هارد دیسک های اکسترنال وسترن دیجیتال و مکستور مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
  • بازیابی اطلاعات RAID 5 ( Disk Striping with Parity ) : سرورهای Dell ، HP ، Compaq و IBM و همچنین کنترلرهای RAID موجود بر روی مادربردها از این تنظیمات برای محافظت از اطلاعات استفاده می کنند.
  • بازیابی اطلاعات، از روی پیکره بندیهای دیگر RAID شامل RAID 6 در ویندوز ، مکینتاش و لینوکس.

بازیابی اطلاعات RAID 5

بیشتر مشکلات و خرابی های متداول که ما با آنها برخورد می کنیم ، زمانی است که درRAID 5، دو هارد دیسک خراب می شود ، در آرایه بندی RAID 0، یک هارد دیسک و یا فضای مشترک متصل به شبکه خراب می شود. اغلب مشکلات هارد دیسک شامل پوسیدگی توسط عایق مقاوم در برابر خروج حرارت ، آسیب دیدگی فریمور ، شوک یا ضربه دیدگی هارد دیسک و افزایش حرارت بیش از حد می باشد.

سیستم های سرور و سیستم هایی که از RAID استفاده می کنند ، اغلب سیستم های ۲۴ ساعته و همیشه روشن هستند و هرگز خاموش نمی شوند. بصورت ناگهانی در سیستم هایی با آرایه بندی RAID 5 ، گزارش خرابی دو هارد اعلام می شود و این در صورتی است که یکی از هارد دیسک ها قبلا و بصورت تدریجی از کار افتاده است و سیستم بدون هیچ هشداری به کار عادی خود ادامه داده است. نگران نباشید – در ۹۰ درصد موارد ، ما می توانیم اطلاعات شما را بازیابی کنیم.

سیستم های متداول که برای بازیابی اطلاعات، برای ما در کانون بازیابی اطلاعات ارسال می‌شود ، شاملHP : Compaq ، IBM ، Dell ، Adaptec ، LaCie ، Apple ، D-Link و سایر سیستم های NAS می باشند. کم و یا زیاد بودن ظرفیت هارد دیسک و یا میزان اطلاعات مشکلی برای کار ما ایجاد نمی کند چرا که بازیابی اطلاعات RAID، تخصص ماست! همچنین ما با سیستمهای مجازی سازی همچون VmWare و Virtual Machine نیز به راحتی کار می کنیم و بازیابی اطلاعات از آنها را نیز بصورت تخصصی انجام می دهیم.

بازیابی اطلاعات رید(RAID)

 اقدامات لازم وقتی هارد دیسک RAID، دچار آسیب و خرابی می شود

  1. سعی نکنید آرایه های RAID را ترمیم و یا بازچینی کنید. اگر سایز بلوک ها یا ترتیب دیسک ها را اشتباه تنظیم کنید ممکن است اطلاعات خود را برای همیشه از دست دهید. ریسک نکنید!
  2. سیستم RAID خود را خاموش کنید ، بگذارید داخل هارد دیسک ها جریان برق وجود نداشته باشد. هرچه سریعتر این اتفاق بیوفتد ، شانس شما در بازیابی اطلاعات بیشتر است و زمان و هزینه کمتری را صرف خواهید نمود.
  3. با دقت هارد دیسک ها را از سیستم جدا کنید و بر روی هرکدام شماره آرایه RAID آنرا یادداشت کنید ( مثال: دیسک ۰ ، دیسک ۱ ، دیسک ۲ ، دیسک ۳ و دیسک ۴ )
  4. همین امروز با ما تماس بگیرید.(+) ما تلاش می کنیم به شما برآورد زمان و هزینه مورد نیاز برای بازگردانی اطلاعات را در اسرع وقت به شما اطلاع دهیم.
  5. اگر قصد آوردن و یا ارسال هارد دیسک به  کانون بازیابی اطلاعات را دارید ، آنرا در کیف و یا کیسه آنتی استاتیک گذاشته و توسط نایلون حبابدار برای جلوگیری از وارد شدن ضربه به آن و راحتی و اطمینان از انتقال هارد دیسک به کانون بازیابی اطلاعات، بسته بندی و تحویل دهید.

کانون بازیابی اطلاعات؛ اطلاعات شما را عینا کپی و نمونه برداری می کند و اطلاعات شما به هیچ وجه دچار تغییرات نمی شوند.

خرابی های شایع هارد دیسک RAID عبارتند از :

  • آسیب دیدگی و خرابی کنترلر RAID – RAID controller failure
  • اختلال در بازسازی RAID – Rebuild failure
  • بازسازی نشدن آرایه های RAID و یا دیسک بعد از آسیب دیدن و خرابی سرور – RAID array or volumes that won’t mount after a server crash
  • خرابی و یا آفلاین شدن چندین دیسک – Multiple drive failure (or multiple drives go offline)
  • آسیب و یا خرابی پارتیشن – Partition Corruption or Damage
  • از بین رفتن تنظیمات RAID – Lost RAID configuration
  • آسیب دیدن دیسک های موازی – Damaged striping
  • سوختن هارد دیسک در آرایه RAID – Faulty hard disks in RAID Array
  • آسیب دیدن و خرابی کانفیگ هارد دیسک RAID – Configuration damage or corruption
  • افزودن درایو ناسازگار به آرایه RAID – Addition of incompatible drives
  • عدم شناسایی درایو در بایوس – Drive not detecting in BIOS
  • کانفلیکت سخت افزاری – Hardware conflicts
  • آلودگی و آسیب سطح دیسک – Media surface contamination and damage
  • خرابی و آسیب دیدگی نرم افزار – Software corruption
  • خطای صفحه آبی ویندوز و عدم دسترسی به فایلها – Windows Blue-Screen Errors, Cannot access files
  • ویروس ها و سایر بد افزار های مخرب – Viruses or malicious intent
  • آپگرید سیستم عامل و یا نرم افزار – Software or operating system upgrade
  • بوت نشدن و بالا نیامدن سیستم ها – Unbootable Systems
  • خراب شدن RAID – Corrupted RAID
  • از بین رفتن پارتیشن ها – Missing Partitions
  • خرابی و یا سوختن کنترلر – Controller Failure
  • آسیب رسانی ویروسی و یا ورم ها به کامپیوتر – Computer virus and worm damage
  • بلایای طبیعی – Natural Disaster
  • خطاهای کاربری – Human Error
  • بالا نیامدن سرور – Unable to start server
  • بوت نشدن به داخل سیستم عامل – Unable to boot into the operating system
  • سوختن هارد دیسک ها – Failed hard disk(s)
  • شکستگی در مجموعه RAID – Broken raid set
  • شکستگی و یا پاک شدن کانفیگ – Deleted/broken configuration

زمان مورد نیاز برای بازیابی اطلاعات RAID بسته به نوع برند و مدل کنترلر RAID ، آرایش و تنظیمات RAID ، نوع سیستم فایلی ، مشکل اختصاصی هر کدام از هارد دیسک ها ، توانایی جایگذاری قسمت های RAID در صورت نیاز و شرایطی که ما داده های RAID را در آن وضعیت تحویل میگیریم.

آموزش ریکاوری Raid

در ادامه قصد ما آموزش ریکاوری Raid می باشد، قصد داریم در انتها یک نرم افزار به همراه روش کار کردن آن ارائه دهیم ، که بتوانید به راحتی این کار را انجام دهید .

ما در اینجا نرم افزار File Scavenger را با شکل و فیلم آموزشی توضیح می دهیم .

شما می توانید در انتهای این مقاله نرم افزار مورد نظر را دانلود و نصب نمائید.

مرحله اول.ابتدا نرم افزار فوق را نصب و سپس طبق مراحل پائین اقدام نمائید.بعد از Load  شدن نرم افزار در قسمت Advanced Volumes را انتخاب می کنیم.

آموزش ریکاوری raid

 

مرحله دوم.در این مرحله شما باید در قسمت Volum Type  نوع Raid خود را انتخاب نمائید که فهمیدن نوع Raid  چند روش وجود دارد که راحت ترین آن سوال از خود مشتری می باشد .

اگر مشتری شما نوع آرائه Raid  را نداند کمی مشکل شده و نیاز به تجزیه و تحلیل برای پی بردن به نوع آرائه Raid  می باشد.برای مثال ما Raid 0 را انتخاب می نمائیم، در قسمت بعدی Number of disk باید تعداد هارد های خود را که حتما” باید از ۲ به بالا باشد را انتخاب نمائید.

و سپس در قسمت بعد حتما” Block Size ها را مشخص نمائید که فهمیدن Block Size نیز از چند روش امکان پذیر می باشد.راحت ترین روش فهمیدن در قسمت تنظیمات دیوایس مورد نظر می باشد در صورت خرابی دیوایس سخت افزاری تعین Block Size  حتما” باید از بررسی تک به تک هارد ها انجام شود یا امتحان کردن Block  های مختلف میسر می شود .

آموزش ریکاوری raid

مرحله سوم.حال در مرحله سوم و آخرین مرحله تا  Scan Raid حتما” باید در قسمت Physical Disk هارد های خود را تک به تک انتخاب نمائید و سپس به نرم افزار Add کنیم .

بعد از اضافه کردن تک به تک هارد ها حال باید گزینه  Finishرا انتخاب کرده که نرم افزار شروع به Scan هارد ها نماید.

آموزش ریکاوری raid

مرحله چهارم.در مرحله چهارم یا آخر از شما می خواهد که با انتخاب Quick یا Long ، Scan را انتخاب نمائید.

پیشنهاد ما به شما استفاده از Quick در مرحله نخست و در صورت عدم باز سازی Raid و مطمئن بودن از Block Size و ترتیب هارد ها سپس گزینه Long را انتخاب نمائید.

که عموما گزینه Long زمانی کاربرد دارد که به صورت معمول Raid بازسازی نشود یا آرائه  Raid پاک شده باشد ، بعد از انتخاب گزینه Scan از شما سوال می شود که آیا فایل ها پاک شده را نیاز دارید یا فقط فایل های Live که روی خود آرائه وجود دارد را انتخاب کنید.

آموزش ریکاوری raid 

مرحله پنجم.در مرحله آخر اگر از ترتیب هارد ها  و Block Size هارد مطمئن هستید مطمئن باشید به اطلاعات خواهید رسید و برای دیدن اطلاعات به صورت Root یا همان ترتیب اولیه شما با انتخاب گزینه Tree View می توانید اطلاعات خود را به صورت Root یا همان شاخه بندی اولیه مشاهده نمائید که این طبقه بندی همان طبقه بندی List View می باشد.

آموزش ریکاوری raid 

آموزش ریکاوری raid

نکات مهم در بازیابی انواع آرائه های Raid

هنگام خارج کردن هارد برای ریکاوری حتما” شماره هارد ها را روی خود هارد مشخص نمائید عدم انتخاب این کار در بعضی از موارد با بالا بودن تعداد هارد های ریکاوری Raid را با مشکل مواجه خواهد کرد.

به هیچ عنوان ترتیب هارد ها را در دیوایس به هم نریزین به عنوان مثال هارد شماره یک را با شماره دیگر جا به جا نکنید.

به هیچ عنوان هنگام از دست رفتن آرائه Raid مجدد  Raid جدیدی حتی با مشخصات فیلی بازسازی نکنید در بعضی از موارد این امر باعث از دست رفتن اطلاعات خواهد شد.

در صورت مهم بودن اطلاعات به هیچ عنوان از Raid 0  استفاده نکنید چون با از دست رفتن یک عدد هارد ، اطلاعات شما غیر قابل دسترسی خواهد شد.

کلام آخر

در صورت از دست رفتن آرائه حتما قبل از انجام کار پر ریسک از تک به تک هارد ها یک ایمیج گرفته شود تا در صورت خرابی سورس اصلی بتوان اطلاعات را از ایمیج های هارد استخراج کرد و در نهایت بازیابی آرائه های Raid نیاز به تجربیات فراوان داشته و در بعضی از مواقع با کوچک ترین خطا ممکن است اطلاعات شما برای همیشه غیر قابل دسترسی شود.

در صورت مشکل برای بازیابی اطلاعات هارد خود می توانید از کانون بازیابی اطلاعات که علاوه بر نرم افزار های مختلف از دستگاه PC3000 SAS و دستگاه Dolphin بهره می گیرند کمک بگیرید چون در بعضی از مواقع هارد های شما که به عنوان مثال SAS می باشد به مشکل فیزیکالی خورده ، که باید حتما” با کمک دستگاه PC3000 SAS یک ایمیج گرفته تا در نهایت بتوان آرائه Raid  شما بازسازی شود.

هزینه ریکاوری اطلاعات RAID، حسب زمان مورد نیاز با توجه به گزینه های پیشتر بیان شده و پیچیدگی شرایط مورد نظر می تواند متغیر باشد. بازیابی اطلاعات RAID نیاز به سالها تجربه ، تخصص و علوم مرتبط دارد. اغلب هزینه نهایی که ما دریافت می کنیم کمتر از سایر مجموعه های بازیابی اطلاعات بوده و نتایج بهتری را نیز ارائه می کنیم. در برخی اوقات و در بهترین شرایط ممکن اسن بازیابی اطلاعات RAID در یک روز کاری قابل انجام باشد و تکمیل و تحویل مشتری گردد اما در برخی موارد پیچیده ممکن است ریکاوری اطلاعات RAID چندین هفته بطول بیانجامد.

زمان خود را برای تلاش بر روی تعمیر هارد دیسک RAID خود هدر ندهید و اطلاعات خود را به مخاطره نیاندازید. بازیابی اطلاعات RAID، امری فوق تخصصی است و اگر اطلاعاتی از آن ندارید ، به هیچ وجه دست به اینکار نزنید. اگر اطلاعات موجود بر روی هارد دیسک RAID برای شما حائز اهمیت است ، همین حالا به یک مرکز بازیابی اطلاعات مراجعه کنید. هر کار ممکنی را برای بازیابی اطلاعات شما انجام می دهیم تا به شما کمک کنیم. ما تمامی روز بازیابی اطلاعات RAID را انجام می دهیم ، این کار هر روز ماست ، این تخصص ماست.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید