چطور فیلم دوربین مدار بسته را بازیابی کنیم؟

چطور فیلم دوربین مدار بسته را بازیابی کنیم؟

این نوشته راهنمای کاملی برای کاربران دستگاه DVR است.بازیابی فیلم دوربین مدار بسته به دلیل نوع ذخیره سازی اطلاعات در دی وی ار،تفاوت زیادی با هاردهای معمولی دارد. اصطلاح ریکاوری دوربین مداربسته چندان درست و صحیح نیست چرا که هر DVR در درون خود از یک هارد با مشخصات خاص، برای ذخیره اطلاعات استفاده می کند.بنابراین هدف ما بازیابی هاردهای درون DVR است نه دستگاه آن.

چه نوع هارد برای دستگاه DVR مناسب است؟

قبل از بازیابی DVR، بهتر است در مورد نوع هارد دستگاه DVR نیز کمی توضیح دهیم.دستگاه DVR ،به علت استفاده مکررنیاز به هاردهایی با ویژگیهایی خاص دارد. یک دستگاه DVR  در حال ذخیره اطلاعات به صورت دائمی است ، یعنی هنگام روشن کردن DVR  هارد شروع به ذخیره اطلاعات می کند و بر اساس تعداد دوربین ها درون DVR، ممکن است از چند روز یاحتی تا یک ماه حجم هارد یک بار پر و مجدد شروع به حذف اطلاعات قدیمی و رایت اطلاعات جدید کند. پس بهترین و مناسب‌ترین هارد DVR  اصولا هارد های با قابلیت رایت فراوان می باشد که بهترین گزینه هاردPARPLE WD که مربوط به شرکت وسترن دیجیتال بوده و اصولا به رنگ بنفش قابل مشاهده است.

بشتر بخوانید: انواع رنگ بندی هارد، چه هاردی بخریم؟

چند نکته اساسی جهت جلوگیری از بین رفتن اطلاعات DVR

  1. ۱- یکی از سئوالات اساسی دارندگان دستگاه دوربین مداربسته این است که، چرا اطلاعات هارد DVR در کامپیوتر قابل مشاهد نیست؟
    در بعضی از موارد کاربران به علت عدم آشنایی با کارکرد صحیح دستگاه DVR برای مشاهد یا ذخیره یک یا چند عدد فیلم که به راحتی در DVR  قابل مشاهده است ؛هارد را از داخل دستگاه DVR خارج و به کامپیوتر متصل می‌کنند.  DVR  به علت پیچیدگی خاص در MBR کامپیوتر توانایی شناسایی پارتیشن هارد فوق نبوده و در اغلب موارد به عنوان یک هارد خام در نظر می گیرد.
    اشتباهی که کاربران در این موقعیت مرتکب می‌شوند، اتصال مجدد هارد به دستگاه DVR به علت عدم مشاهده فیلم است. بیشتر سیستم های DVR به دلیل مسائل امنیتی در این هنگام هارد را مجددا فرمت می کند که این امر در بعضی از مواقع ریکاوری را سخت تر می کند. پس به هیچ عنوان هارد را ازدستگاه DVR برای دیدن فیلم های خود خارج نکنید و در صورت جدا کردن مجددا وصل نکنید.
  2. ۲- از اطلاعات گذشته در صورت امکان Back Up تهیه نمایید.
  3. ۳- زمان نصب دستگاه تنظیمات , سیکل زمانی ذخیره اطلاعات و طریقه ی دیدن اطلاعات گذشته را یاد بگیرید.
  4. ۴- نوسان برق و قطعی برق از مواردی بوده که به هارد شما آسیب وارد می کند برای جلو گیری از این امر در صورت امکان برای دستگاه DVR خود، از محافظ برق و یا UPS استفاده کنید. اما اگر  توان خرید UPS را نیز ندارید از یک محافظ برق خوب و در هنگام رفتن برق حتما تاریخ و ساعت DVR  خود را مجددا تنظیم کنید چون در بیشتر مواقع مشاهده شده است که مشتری برای جستوجو تاریخ خاص به علت تنظیم نبودن تاریخ مجبور به دیدن تمام فیلم ها می شود.

 با وجود تغییرات عمده در نوع فرمت فیلم ها و دستگاه های DVR تا به حال ۱۰ ماژول اساسی بازیابی اطلاعات با تنوع انواع فرمت موجود می باشد که تمام فیلم های زیر مجموعه ی این ۱۰ ماژول اساسی می باشد . کانون بازیابی اطلاعات با بهره گیری از کاملترین دستگاه های ذخیره اطلاعات DVR ودستابی کامل به این ماژولها توانایی ریکاوری تمام فرمتها را دارا می باشد.

بازیابی اطلاعات DVR

مهمترین عواملی که در ظرفیت ذخیره سازی هارد سیستم  DVR موثرند.

برای  اگاهی از این که دوربین مداربسته تا چند روز فیلم های ضبط شده را  نگه می دارد و یا  مدت زمان حافظه دوربین مداربسته  چقدر است؛ نمی توان زمان دقیقی را مشخص کرد.چرا که این زمان می تواند از یک روز تا چندین ماه متغییر باشد. در این میان عوامل زیادی نیز وجود دارند که این ظرفیت ذخیره سازی به آنها بستگی دارد مثل میزان هزینه ای که شما برای سیستم مداربسته خود صرف می کنید.

  1. حجم هارد مورد استفاده : هر چقدر که حجم هارد مورد استفاده بیشتر باشد امکان ذخیره روز های بیشتری مهیا می شود به طور مثال اگر شما توانایی دیدن ده روز قبل را دارید و هارد شما یک ترا بایت بوده به راحتی می توانید با تعویض هارد خود به یک ۳ ترا یا ۴ ترا بایت حجم ذخیره اطلاعات را در درون هارد خود تا ۳۰ روز بیشتر کنید . پس حجم هارد مورد استفاده تاثیر زیادی در تعداد روز های ذخیره شده در هارد شما می باشد.
  2. تعداد دوربین های مورد استفاده: نیز از مواردی بوده که باعث کم و زیاد بودن حجم داخلی هارد شما می نماید به طور مثال هر چه که تعداد دوربین های بیشتری استفاده نمایید به طبع برای داشتن سیکل بیشتری باید حجم هارد خود را نیز افزایش دهید.
  3. کیفیت دوربین ها: دوربین های مداربسته  از کیفیت ضبط تصاویر مختلفی مانند HD، FULL HD، ۴K و … برخوردارند،  که انتخاب هر کدام از آنها در میزان فضای اشغال شده از هارد موثرند. برای مثال اگر ده عدد دوربین HD هاردی با ظرفیت مشخص داشته باشید و چنانچه برای مثال مدت زمان ذخیره سازی آن تا یک ماه باشد این مدت در مورد دوربین های FULL HD به کمتر از یک ماه کاهش می یابد. پس هرچه کیفیت و رزولوشن دوربین های مداربسته باشد طبیعتا فضای ذخیره سازی شما هم زودتر پر می شود.

  4. حالت ضبط: دستگاه های DVR  دارای حالت های ضبط متفاوتی هستند. متداول ترین حالت ضبط حالت Continues یا مداوم است که به صورت بی وقفه ضبط می کند. حالت دیگر حالت Motion Detection  است. دستگاه در این حالت زمانی شروع به ضبط می کند که از جلوی دوربین شیء متحرکی عبور کند. طبیعتا در این حالت به خاطر اینکه ضبط در زمان های ورود شیئ متحرک انجام می شود، فضای ذخیره سازی دیرتر تمام می شود، به ویژه اگر دوربین در محیط هایی با رفت و آمد محدود نصب شده باشد.

از موارد دیگر در DVR این می باشد که تمام فیلم های شما بدون صدا می باشد که در بعضی از موارد کابر بدون توجه به این امر دچار اشتباه شده و در اصل تصویر برای او بدون صدا چندان قابل اهمیت نیست پس حتما در DVR از نصاب این کار بخواهید در این مورد به شما توضیح درستی ارائه دهند و در صورت نیاز به صدا می توانید بلندگو های خاصی روی دوربین یا تعویض DVR خود با دوربین هایی که هم قابلیت ضبط تصویر و هم ضبط صدا دارند را انجام دهند.

سوالات متداول درباره ریکاوری هارد دوربین مداربسته

  • بازیابی فیلم های پاک شده از دوربین مداربسته تا چه زمانی ممکن است؟

از سوالات رایج و اصلی در DVR اصولا مشتری به طور مثال اطلاعات دو ماه پیش مد نظر می باشد و دستگاه DVR او فقط یک ماه توانایی ذخیره دارد پس هارد DVR را جدا و به یک مرکز ریکاوری ارسال نمایید.

تنظیمات هارد های DVR بر این اساس می باشد که در روز ۳۰ که فضای هارد پر شده است روز یک را پاک کرده و روز ۳۱ را به جای روز اول جایگذاری میکند .

به ترتیب برای ذخیره روز دوم بعد از سیکل یک ماه روز دوم سیکل اول را پاک کرده و روز دوم از سیکل دوم را جا گذاری می نماید یعنی اور رایت ، علت اور رایت عدم فضای کافی برای ذخیره بوده و اصولا تمام تنظیمات DVR می توان بر این اساس باشد که هنگام پر شدن قدیمی ترین فضا پاک شود که رسیدن به اطلاعات سیکل اول در بیشتر مواقع غیر قابل ریکاوری می باشد.

  • آیا نرم افزاری برای ریکاوری هارد دوربین مدار بسته وجود دارد؟

برای بازیابی دوربین مدار بسته، هیچ کدام از نرم افزار های رایگان در بازار کارایی ندارند. همانطور که در بالا اشاره کردیم به علت متفاوت بودن فایل سیستم هارد های DVR  اغلب نرم افزار های موجود در بازار سیستم فایل های DVR را پشتیبانی نمی کند.

در دنیا فقط دو نرم افزار جهت بازیابی DVR مورد استفاده قرار می گیرد. که این نرم افزار ها نیز فقط و فقط  توانایی ریکاوری DVR را دارند؛ضمن اینکه هیچ کدام از این دو نرم افزار نسخه رایگان ندارند و حتما باید خریداری شوند.

هزینه خرید آنها بالغ بر ۱۰۰۰ دلار می باشد که برای یک کاربر عادی چندان ارزش ندارد. اما کانون بازیابی اطلاعات از این دو نرم افزار با آخرین آپدیت و پشتیبانی کامل از اغلب DVR ها استفاده می کند و در بعضی از موارد که DVR به عمد فرمت می شود نیز توانایی ریکاوری کامل با ذکر تاریخ و روز را دارا می باشد.

  • نرم افزار ریکاوری هارد DVR چه ویژگیهایی دارد؟

  1. خروجی تصاویر حتما باید توسط کامپیوتر قابل پخش باشد.
  2. تمام فیلم ها باید با ذکر دقیق تاریخ و روز باشد و مشتری برای دیدن یک روز خاص مجبور نباشد وارد فیلم شود و از بالای فیلم تاریخ را نگاه کند کا این امر فوق العاده زمان بر بوده
  3. نرم افزار باید قابلیت ریکاوری فیلم های پاک شده، از دوربین مداربسته  را داشته باشد.

دو نوع ضبط کننده وجود دارد که در هنگام خرید باید توجه کنیم تصاویر DVR  یا NVR این دو دستگاه با عملکرد های مشابه اما تفاوت هایی نیز دارند که در پایین شرح می دهیم.

تفاوت دستگاه «DVR» و «NVR» چیست؟

این دو دستگاه هر دو وظیفه ضبط تصاویر دوربین مدار بسته را بر عهده دارند دستگاه DVR مخفف DIGITAL VIDEO RECORDER  است و  NVR مخفف NETWORK VIDEO RECORD است و عمده تفاوت ها در نحوه پردازش داده می باشد.سیستم های  DVR داده ویدیویی را در خود دستگاه رکوردر پردازش می کند د حالی که سیستم های NVR داده ویدیویی را در دورین رمز گذاری وپردازش می کند سپس آن را به ضبط کننده NVR که برای ذخیره سازی و مشاهده از راه دور بوده ارسال می کند.

دستگاه NVR با دوربین های ID لینک می شود اما  DVR با دوربین با دوربین های آنالوگ لینک می شود.سیستم DVR حتما از طریق یک سیستم امنیتی با سیم اما NVR با سیم یا بی سیم می شود در بالامختصر توضیحاتی در رابطه با تفاوت های دو دستگاه قید شد که به مشتری برای خرید کلی کمک خواهد کرد.

ریکاوری انواع دوربین های DVR و  NVR

در بعضی از مواقع مشاهده شده است که به علت سرقت یا آتش سوزی هارد DVR  یا NVR  دچار آسیب فیزیکی جدی شده است در این مواقع ابتدا باید مشکل فیزیکی هارد برطرف شود سپس با کمک گرفتن از نرم افزار های مخصوص خود در صدد بازیابی فیلم های پاک شده دوربین مداربسته بر آیئم.

«کانون بازیابی اطلاعات» با بهره گیری از کاملترین ابزار جراحی و کاملترین آرشیو برد و بهره گیری از متخصصین دوره دیده در بزرگترین شرکت هایی که در این زمینه در دنیا پیشگام می باشد توانسته است در سال گذشته بالغ بر ۹۵% هارد های با خرابی فیزیکی و غیر فیزیکی را با موفقیت ریکاوری و تحویل مشتری نماید.

۳.۵/۵ - (۶ امتیاز)