آموزش تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال+فیلم آموزشی

آموزش تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال

یک روش منطقی برای استفاده از هارد دیسک، سالم کامپیوتر یا لپ تاپ معیوبی که کار نمی کند ؛ تبدیل ان به هارد اکسترنال است.با این روش یک هارد دیسک اینترنال تبدیل به هارد اکسترنال می شود.فقط کافی است چند قطعه ضافه را به انها متصل  کنید.در ادامه با ما همراه شوید تا مراحل انجام آن را شرح دهیم.

تبدیل هارد کامپیوتر به اکسترنال چه مزیت هایی دارد؟

قبل از اینکه آموزش مربوط به چگونگی تبدیل هارد اینترنال PC به هارد اکسترنال را شروع کنیم.کمی از ویژگیهای این کار و مزیتی که میواند برای شما بسیار مهم باشد ذکر کنیم.اگر کمی در فروشگاه های اینترنتی برای قیمت هارد اکسترنال جستجو کرده باشید ، خواهید دید که هارد اکسترنال قیمت نسبتا بالایی به هارد دیسک های داخلی دارند.

همچنین بعد از کمی بررسی متوجه خواهید شد با انجام اینکار علاوه بر کمک به حفظ محیط زیست میتوانید با کمترین هزینه از قطعات سخت افزار کامپیوترها یا لپ تاپ های قدیمی خود بهترین استفاده لازم را ببرید.در ادامه  مهم ترین دلایل و مزیت های تبدیل هارد داخلی کامپیوتر به هارد اکسترنال را برای شما ذکر خواهیم کرد :

  • صرفه جوبی در هزینه 
  • افزایش کارایی
  • بازیابی اطلاعات
  • افزایش سرعت

صرفه جویی در هزینه

  • اولین دلیل میزان هزینه ای است که قرار است برای داشتن خرید هارد اکسترنال صرف کنید. شما میتوانید با کمی تحقیق و جستجو یک هارد با قیمت مناسب و تکنولوزی جدید خریداری کنید ولی فراموش نکنید شما با اینکار به محیط زیست آسیب زده و از طرفی از منابعی که در حال حاضر در اختیار دارید به درستی استفاده نکرده اید. به همین دلیل هم نظر اقتصادی و هم فنی تبدیل هاردهای اینترنال قدیمی به هارد اکسترنال به صرفه تر خواهد بود زیرا قیمت باکس های تبدیل تقریبا یک سوم هاردهای اکسترنال های رایج در بازار است.

افزایش کارایی

  • مزیت دوم این است که شما از کیفیت و مشخصات درایو خود اطلاع دارید زیرا وقتی از هارد های قدیمی خود استفاده میکنید از مشخصات و میزان بهره وری آن آگاهی دارید ولی وقتی یک هارد اکسترنال خریداری میکنید شما دقیقا نمیدانید آیا این همان کارایی لازم را برای شما را خواهد داشت یا خیر.

بازیابی اطلاعات

  • دلیل سوم اینکه اگر شما هارددیسکی دارید که حاوی اطلاعات است و میخواهید آن را بازیابی کنید به راحتی میتوانید آن را به یک هارددیسک خارجی تبدیل کرده و اطلاعات خود را بازیابی کنید. شاید به این فکر میکنید که برای انجام اینکار میتواید همان درایو را به صورت درایو داخلی نصب و استفاده کنید ولی خب باید بدانید که اینکار زمان بیشتری نیاز دارد و همینطور ممکن است امکان سوار کردن هارد موردنظر بر روی کامپیوتر یا لپ تاپ شما وجود نداشته باشد. از این رو بهترین حالت تبدیل تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال برای بازیابی اطلاعات در چنین شرایطی است. همچنین در این زمینه میتوانید روش های بازیابی اطلاعات هارد سوخته  را در پست مربوطه در کانون بازیابی اطلاعات بخوانید.

افزایش سرعت

  • یکی دیگر از مزیت ها و استفاده های کاربردی که می توانید از باکس هارد اکسترنال داشته باشید. زمانی است که یک درایو اکسترنال وسترن دیجیتال میخرید معمولا به همراه قاب جدا نشدنی خواهد بود که شما نمی توانید آن را باز کرده و هارد فعلی را با هاردهای جدیدتر با فضای بالاتر آپگرید کنید . ولی اگر باکس های هارد را خریداری کنید می توانید چنین کاری را انجام دهید و در اصل برای اپگرید درایو خودتان دیگر نیاز نیست هزینه پکیج کامل را پرداخت کنید و فقط درایو را خریداری و داخل این قاب قرار میدهید.

انتخاب هارد دیسک مناسب برای تبدیل هارد داخلی کامپیوتر به هارد اکسترنال

قبل از اینکه در مورد خرید هارد جدید تصمیم بگیرید حتما توصیه میکنیم در این باره اطمینان حاصل کنید که آیا میخواهید از هارد قدیمی خود استفاده کنید یا میخواهید یک هارد جدید خریداری نمایید. اگر میخواهید بدانید هارد قدیمی شما ویژگی تبدیل شدن به یک هارد اکسترنال را دارد ما را تا پایان آموزش همراهی کنید. در زیر ما چندین ویژگی از هاردهای اینترنال را بررسی کرده ایم که اگر این ویژگی ها در هارد موردنظر شما وجود داشت و توانستید آنها را تشخیص و شناسایی کنید میتوانید به سراغ مرحله بعدی یعنی تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال بروید.

تبدیل هارد کامپیوتر به هارد اکسترنال

اطمینان از سلامت هارد

یکی از فاکتورهای مهم در استفاده مجدد از هاردهای قدیمی اطمینان از سلامت آنهاست. مسلما وقتی هارد داخلی کامپیوتر قدیمی خود را جدا کرده و میخواهید به عنوان هارد اکسترنال استفاده کنید می بایست حتما از سلامت آن مطمئن شوید.

گاها ممکن است صدایی از هارد مانند صدای کلیک بشنوید که به معنی خراب بودن یکی از قطعات هارد می باشد. از این رو حتی اگر فکر میکنید هارد شما از این مشکلات مصون بوده و سالم است، برای کسب اطمینان بیشتر می بایست آن را از نظر سلامت بررسی کنید.

برای اینکار باید نرم افزار Crystal Disk Info را دانلود و نصب کنید تا با بتوانید از طریق این برنامه تاریخچه هارد درایو و تنظیمات دیگر آن را مشاهده و بررسی کنید.

تبدیل هارد کامپیوتر به هارد اکسترنال

همان طور که در تصویر بالا مشاهده میکنید اگر وضعیت Health Status مناسب باشد، به این معنی است که شما میتوانید از این هارد استفاده کنید ولی اگر وضعیت سلامت هارد مناسب نبود و وضعیت قرمز را مشاهده کردید به این معناست که دیگر عمر آن هارد به پایان رسیده است و شما باید فکر خرید یک هارد جدید باشید.

اندازه و فرم هارد دیسک

هارددیسک ها معمولا در دو اندازه استاندارد وجود دارند ، سایز هارد دیسک های مکانیکی قدیمی برای کامپیوترهای رومیزی که دارای ضریب اندازه ۳٫۵ هستند (به اندازه یک کتاب) و بزرگتر از هارد درایوهای لپ تاپ ها هستند ولی به نسبت ارزان تر نیز هستند. همچنین این هارد درایو ها به یک منبع تغذیه خارجی هم نیاز دارند. یعنی اگر بخواهید این نوع هارد را به هارد اکسترنال تبدیل کنید می بایست این مورد را در نظر بگیرید زیرا این نوع هارد می بایست به یک منبع تغذیه وصل باشد.

تبدیل هارد کامپیوتر به هارد اکسترنال

اما اندازه هاردهای مکانیکی لپ تاپ و همچنین هارد SSD به سایز ۲٫۵ کاهش پیدا کرده است. که میتوان سایز آنها را به اندازه یک اسمارت فون در نظر گرفت. همچنین این نوع هاردها نیاز به منبع تغذیه خارجی ندارند و این به این معناست که تنها با یک کابل می توانید این هارد را به کامپیوتر وصل کرده و استفاده کنید. هاردهای با سایز کوچک تر از ۲٫۵ مسلما ظرفیت کمتری دارند و اگر ظرفیت آنها بالا باشد حتما قیمت بالاتری خواهند داشت.

سرعت و ظرفیت هارد درایو

از آنجایی که هارد درایو را از طریق USB به کامپیوتر متصل می کنید، تفاوتی در سرعت انتقال اطلاعات وجود نخواهد داشت. براساس مشخصات فنی ، هاردهای RPM برتری اندکی نسبت به اتصالات USB 3.0 دارند به خصوص برای خواندن و نوشتن فایل های کوچک، اما برای اکثر مردم این تفاوت ناچیز است.

سرعت درایو قطعا یک عامل در طول عمر آن محسوب میشود، با این حال از آنجا که درایوهای سریعتر تولید حرارت بیشتری می کنند. اگر میخواهید از هارد درایو به ندرت استفاده کنید، مانند پشتیبان گیری یک بار در ماه، میتوانید از هاردهای سریعتر استفاده نمایید اما اگر شما قصد استفاده از هارد درایو به طور مداوم را دارید انتخاب کردن یک درایو کندتر عاقلانه تر است. هارد دیسک با سرعت چرخش و پرش آهسته (مانند ۵۴۰۰ دور در دقیقه) بیش از درایوهای با سرعت چرخش بالا (مانند ۷۲۰۰ و گسترش ۱۰،۰۰۰ RPM) توصیه میشود.

اتصالات قدیمی تر از USB 2.0 معولا از دیسک های بزرگتر پشتیبانی نمیکنند، بنابراین آگاه باشید برای پشتیبانی از هاردهای بزرگتر بهتر است از باکس هایی با درگاه های (۲TB+) استفاده کنید.

کابل های اتصال هارد

هاردهای اینترنال به وسیله کابل های PATA یا SATA به کامپیوتر متصل میشوند. اتصالات PATA از سال ۱۹۸۰ تا سال ۲۰۰۵ بازار هارد دیسک ها را در اختیار داشت و در اصل یک اتصال بزرگ شبیه کابل چاپگر بود، همانطور که در تصویر زیر نیز مشخص است. نحوه اتصالات با کابل SATA در سال ۲۰۰۳ معرفی شد که شما میتوانید این نوع اتصال را نیز ( به صورت L در هارد بالایی در تصویر زیر مشخص است) مشاهده کنید.

تبدیل هارد کامپیوتر به هارد اکسترنال

قبل از اینکه وارد مرحله بعدی شناسایی و تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال شویم حتما هارد خود را بررسی کنید که آیا از کابل SATA استفاده میکند یا خیر. نحوه اتصالات هارد خود را با تصویر بالا مقایسه کرده و نوع اتصال هارد را تشخیص دهید.

نحوه انتخاب باکس مناسب برای تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال

در فاز دوم بعد از اینکه عناصر هارد خود از جمله کابل های اتصال ، سلامت هارد ، اندازه هارد و سرعت و ظرفیت هارد را که در بالا به آن اشاره کردیم شناسایی نمودید به سراغ انتخاب باکس سازگار با هارد میرویم. در حالی که ضمایم باکس هارد ساده می باشد با این حال برای انتخاب محفظه مناسب هارد می بایست به مواردی که در زیر ذکر کرده ایم توجه کنید.

رابط داخلی و سایز درایو

اولین بخشی که هنگام خرید باکس باید به آن توجه داشته باشید سایز هارد و رابط های داخلی آن است. اگر شما میخواهید هارد لپ تاپ با سایز ۲٫۵ و کابل SATA را به یک هارد اکسترنال تبدیل کنید. می بایست یک قاب SATA 2.5 خریداری کنید و اگر میخواهید یک باکس برای هاردیسک قدیمی کامپیوتر که سایز آن ۳٫۵ و معمولا رابط آنها PATA است بخرید می بایست یک قاب با سایز ۳٫۵ با رابط PATA/IDE تهیه کنید.

در نهایت کسانی که می خواهند قاب ۲٫۵ تهیه کنند می بایست به ارتفاع آن نیز توجه نمایند. بسته به ظرفیت هارد شما معمولا ارتفاع باکس  ۹٫۵mm ، ۷mm یا ۱۲٫۵mm  می باشد. خوشبختانه، درایوهای ۱۲٫۵mm بسیار نادر هستند و معمولا هارد درایو های ۲٫۵ با قاب هایی با ارتفاع ۹٫۵mm یا ۷mm کار خواهند کرد.

رابط خارجی

مورد بعدی که می بایست در نظر بگیرید نحوه اتصال هارد اکسترنال به کامپیوتر است. آیا شما میخواهید برای اتصال باکس به کامپیوتر از USB 3.0 ، فایروایر و یا یک پورت eSATA (که بسیار سریع است، اما در بسیاری از کامپیوترها در دسترس نیست ) استفاده کنید. در تصویر زیر شما تمامی اتصالات رایج را مشاهده میکنید که از سمت چپ شما یک قاب ۲٫۵ که از رابط micro-B استفاده کرده را مشاهده می کنید. همچنین در تصویر وسط شما اتصال با USB 2.0 را مشاهده میکنید. در نهایت نیز در تصویر سمت راست قاب ۳٫۵ که از USB 3.0 استفاده میکند قابل مشاهده است.

دقت داشته باشید قبل از خرید قاب بسته به ویژگی ها و نحوه اتصالی که میخواهید با کامپیوتر خود داشته باشید باید دقت عمل به خرج دهید. معمولا از بین اتصالاتی که در بالا ذکر کردیم، باکس های USB 2.0 به نسبت ارزان تر هستند.

جنس باکس

در ساخت باکس ها معمولا از دو ماده پلاستیک و فلز استفاده می شود. اگر طول مدت اتصال هارد به کامپیوتر کوتاه و تنها برای بکاپ از هارد اکسترنال خود استفاده میکنید پس جنس قاب آن زیاد فاکتور مهمی نخواهد بود. اما اگر میخواهید از هارد اکسترنال به صورت مداوم استفاده نمایید (مخصوصا اگر در هنگام استفاده کنار کامپیوتر خود نیستید) حتما می بایست از قابی که بدنه فلزی داشته و به خارج شدن گرما از هارد کمک میکند استفاده نمایید.

زیرا حرارت دشمن تمامی وسایل الکترونیکی است از این رو می بایست در خنک نگه داشتن هارد اکسترنال خود دقت نمایید. پس خرید نوع باکس بسته به میزان بودجه و نوع استفاده ای که میخواهید از هاردتان داشته باشید متفاوت خواهد بود.

ویژگی های اضافی : جایگاه و پایه

شما همچنین میتوانید از قاب هایی استفاده کنید که در آن جایگاه ویژه ای برای هارد اکسترنال تدارک دیده شده است مانند یک جایگاه یا پایه نگه داری هارد که کار را برای شما آسان تر میکند. معمولا برای استفاده مداوم از هارد چنین قاب هایی مناسب می باشد.

تبدیل هارد کامپیوتر به هارد اکسترنال

و در مواردی که شما می خواهید از هاردهای متعدد به صورت همزمان استفاده کنید یا اینکه میخواهید هارد دیگری را جایگزین کنید توصیه میشود. معمولا این پایه ها از سایزهای مختلف هاردها پشتیبانی میکند.

توصیه : به عنوان توصیه آخر در این بخش پیشنهاد میکنیم به فروشگاه های اینترنتی مراجعه کرده و براساس ویژگی ها ، باکس های مختلف را با هم مقایسه نمایید. پیشنهاد ما این است که در انتخاب قاب مناسب دقت کنید زیرا اگر برای کمتر هزینه کردن قابی را خریداری کنید که از رابط USB 2.0 استفاده میکند ممکن است بعدا از اینکار پشیمان شوید زیرا هنگام کپی کردن اطلاعات در مقایسه با USB 3.0 با چند ساعت تاخیر مواجه میشوید. برای مشاهده و بهترین قاب های نگه داری هارد میتوانید عبارت “باکس هارد اکسترنال” را در گوگل جستجو کنید.

تبدیل هارد کامپیوتر به هارد اکسترنال با استفاده از باکس هارد اکسترنال

در عکس زیر شما میتوانید دو باکس هارد اکسترنال ساتا را مشاهده کنید. برای باز کردن درب این باکس کافی است کمی فشار آورده و ضربه وارد کنید (مانند باز کردن محفظه باتری در دستگاه های الکترونیکی).

تبدیل هارد کامپیوتر به هارد اکسترنال

سپس همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید میتوانید از محل اتصال کابل ساتا ، هارد را در داخل محفظه قرار داده و فشار آورده تا هارد به درستی در محل خود قرار گیرد و در باکس فیکس شود. اگر در باکس هارد اکسترنال شما از پیچ استفاده شده است. درب باکس را نگه داشته و پیج ها را همزمان سفت کنید.

تبدیل هارد کامپیوتر به هارد اکسترنال

در آخر اگر شما برای ایجاد هارد اکسترنال یک هارد بدون قاب خریداری کرده اید. بعد از تبدیل به هارد اکسترنال و اتصال به کامپیوتر شما چیزی مشاهده نمیکنید زیرا درایو مورد نظر هنوز فرمت نشده است. در چنین مواقعی شما نیاز به نرم افزارهایی برای فرمت و تخصیص درایو دارید. از این رو میتوانید از بخش Disk Manager در ویندوز یا Disk Utility در OS X و در لینوکس نیز از قسمت Gparted جهت تخصیص و فرمت هارد درایو موردنظر اقدام کنید.

منبع:howtogeek

کلام آخر:

دراین نوشتار سعی کردیم مزیت های تبدیل هارد کامپیوتر به هارد اکسترنال را برسی کرده و با آموزش تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال کمکی در جهت کاهش هزینه های خرید هارد اکسترنال کرده باشیم.لطفا نظرات خود را در ادامه همین پست با ما درمیان بگذارید.

۴.۷/۵ - (۴ امتیاز)