آشنایی با مفهوم فلش سوخته

در این مقاله ضمن برسی دلایل خرابی انواع فلش مموری و رم ،به آموزش بازیابی اطلاعات از فلش سوخته نیز به طور مفصل می‌پردازیم.قصد داریم شما را با مفهوم فلش سوخته آشنا کنیم.در انتها پیشنهاد هایی برای افزایش طول عمر فلش و جلوگیری از خراب شدن می دهیم.

یک پیشنهاد:قبل از مطالعه این بخش لطفا فایل صوتی زیر را به دقت گوش کنید.شاید پاسخگوی ابهامات شما باشد.

 

روش های بازیابی فلش

یکی از مشکلات فلش مموری‌ها زمانیست که  آن را برای مشاهده یک فایل ویدئویی به تلویزیون یا به کامپیوتر خود متصل می نماییم ، اما متوجه می شویم نمی توانیم به اطلاعات روی فلش دسترسی داشته باشیم. دوباره آن را از دستگاه خارج می کنیم و یکبار دیگر متصل می نماییم و می بینیم هیچ اتفاقی نمی افتد. به طور حتم این لحظه یکی از لحظات پر استرس در زندگی ماست. حال چه می شود؟ برای بازیابی اطلاعات فلش مموری چه اقداماتی باید انجام داد؟ ریکاوری فلش

 

نکات و ترفندهای زیر به شما کمک خواهد کرد تا داده های حیاتی خود را از یک فلش مموری آسیب دیده بازیابی کنید. فرض بر این است که شما از ویندوز XP / 7/8 / 8.1 / 10 استفاده می کنید اما بسیاری از تکنیک های دیگر نیز وجود دارد که می توانند برای هر سیستم عاملی مورد استفاده قرار گیرد. البته همیشه هیچ تضمینی وجود ندارد، اما با دنبال کردن این نکات می توانید شانس بازیابی اطلاعات فلش مموری، را افزایش دهید.

چرا فلش مموری ها آسیب می‌بینند؟

  • فلش مموری ها بسیار سخت و محکم هستند. از آنجایی که قطعات متحرک ندارند، به احتمال زیاد نسبت به دیگر خویشاوندان خود یعنی هارد دیسک ها که دارای قطعات متحرک هستند، مقاومت بیشتری در برابر ضربه و قرار گرفتن در گرما و سرما از خود نشان می دهند. اما این مقاومت بیشتر، نباید شما را به اشتباه بیندازد و موجب شود در استفاده از آن ها بی احتیاطی کنید. فلش مموری ها در برابر آسیب های فیزیکی شکست ناپذیر نیستند. قرار گرفتن در محیط نمکی موجب پوسیدگی آنها می شود. قرار دادن آنها در معرض گرمای بیش حد می تواند قطعات داخل فلش مموری را ذوب کند و همین طور نباید آن ها را در معرض رطوبت گذاشت.
  • یکی دیگر از دلایلی که می تواند موجب خرابی فلش مموری شود از طریق نرم افزاری است. بعضی از سیستم عاملها، مانند Mac OS X یا لینوکس، نیاز دارند که قبل از جدا کردن فلش از دستگاه به وسیله نرم افزار آن را eject کنیم. اگر این نکته رعایت نشود می تواند موجب خرابی فلش مموری گردد. حتی در ویندوز، اگر فایل های بزرگ در حال انتقال به یک فلش مموری باشند و قبل از اینکه پروسه تکمیل شود فلش را از دستگاه جدا کنیم می تواند باعث ایجاد خطا در پارتیشن درایو فلش شود. اینجا جایی است که داده ها ممکن است بر روی فلش مموری وجود داشته باشند، اما درایو نمی داند چگونه آنها را پیدا کند، زیرا آدرس دهی آن آسیب دیده است.
  • علت دیگری که موجب آسیب به یک فلش مموری می شود تحمیل اضافه بار بر روی آن است. تلاش برای کپی کردن بیش از حد و یکباره بسیاری از فایل ها می تواند موجب در  هم شکستن یک سیستم عامل شده و به آرامی آن را متوقف نماید. تصور کنید که ۲۰ نفر در تلاش باشند تا بجای رعایت نوبت، همگی و به طور همزمان از یک در عبور کنند. چه اتفاقی می افتد؟ می توانید برای کپی اطلاعات روی فلش هم چنین تصوری کنید.
  • آخرین علت که موجب از دست رفتن اطلاعات روی فلش مموری می شود، خطای کاربر است. حذف تصادفی فایل ها و یا انتخاب درایو اشتباه برای فرمت نمونه ای از این اشتباهات می باشد. این خطاها ممکن است برای همه اتفاق بیفتد، اما هنوز راه هایی برای بازیابی اطلاعات فلش مموری وجود دارد.

تکنیک های مختلفی برای غلبه بر این مشکلات در دسترس است. ابتدا ما روی جنبه های فیزیکی تمرکز می کنیم، سپس به راهکارهای نرم افزاری می پردازیم.

چطور بفهمیم فلش مموری سوخته است؟

در پاسخ به این سئوال که از کجا بفهمیم فلش سوخته، باید برسی دقیقی از علت خرابی فلش داشته باشیم.برای برسی این موضوع ابتدا باید با نوع خرابی فلش آشنا شویم،سپس در صورت نیاز آن را تعمیر یا ریکاوری کنیم.خرابی های فلش را می توان به صورت زیر دسته بندی کرد:

  1. نرم افزاری(Logical)
  2.  سخت افزاری(Phisical)

مشکلات نرم افزاری فلش را می‌توان به راحتی به کمک نرم افزار ریکاوری فلش،رفع و اطلاعات آن را بازیابی کنید.اما اگر فلش مموری شما دچار خرابی سخت افزاری شده ، کوچک ترین تعمیرات سخت افزاری شما باعث از دست رفتن کامل اطلاعات شما خواهد شد.در ایرادات نرم افزاری می توانید با تنظیمات خاصی به اطلاعات داخل فلش خود دسترسی پیدا کنید که در ادامه در مورد ایرادات عمده Logical صحبت می نماییم:

مشکلات نرم افزاری در فلش مموری که موجب نشناختن آن می‌شود.

  1. نشناختن درست MBR
  2. عدم پارتیشن بندی درست
  3. عدم نصب درایو جهت نشناختن فلش مموری های فوق

۱.نشناختن درست MBR

قبل از ادامه مطلب ابتدا باید بدانیم که MBR چیست؟عدم شناسایی MBR یکی از دلایل اصلی در خرابی های فلش مموری است،که در بیشتر مواقع با دیدن پیغام RAW در Disk Managment قابل مشاهده است. در صورت مهم نبودن اطلاعات شما با فرمت کردن فلش به راحتی می توانید از فلش مجددا استفاده کنید؛ اما در صورت مهم بودن اطلاعات از فرمت کردن فلش فوق جداَ خود داری نمائید.

بازیابی اطلاعات فلش

۲.عدم پارتیشن بندی درست

در اصطلاح فلش با حافظه ذخیره ساز شما به درستی پارتیشن بندی نشده است که به صورت Unallocated در Disk Managment نشان داده می شود. بازیابی اطلاعات فلش

۳.عدم نصب درست درایو های کامپیوتر

از عوامل دیگر در نشناختن فلش مموری می توان به عدم نصب صحیح درایو های فلش مموری ها اشاره کرد. برای حل این مشکل شما می توانید که در قسمت My PC کلیک راست کرده و سپس گزینه Manage را کلیک کرده و سپس در قسمت Device Manager و در نهایت در قسمت Disk Drive ابتدا Uninstall Device کرده و پس از خارج کردن مموری و را اندازی مجدد OS یا همان سیستم عامل ، اگر مشکل از درایو های خود کامپیوتر باشد مشکل حل شده و شما می توانید به راحتی به فضای داخلی فلش مموری خود دسترسی پیدا کنید.

البته در صورت زمان بر بودن شما می توانید از یک کامپیوتر یا لپ تاپ دیگر جهت تست خرابی درایو های کامپیوتر خود مطلع شوید و دیگر پیشنهاد ما به شما در صورت چک کردن مموری در صورت عدم دیتکت ، شما می توانید (Ram Reader) و کابل خود را عوض نمائید تا از سالم بودن این دو نیز مطمئن شوید.

خرابی های سخت افزاری:علت عدم شناسایی فلش توسط سیستم

اگر تمام موارد فوق را برسی کردید،اما فلش مموری(رم) دوباره دیتکت نشد(توسط سیستم بازنشد)، پس فلش شما به احتمال  زیاد سوخته است.اگر فلش مموری بسوزد و اطلاعات شما مهم نبوده باید به فکر یک  فلش یا مموری نو باشید، چون این فلش یا رم تعمیر نخواهد شد و فقط در صورت مهم بودن اطلاعات باید اقدام به ریکاوری آن نمائید. که در نهایت فقط  اطلاعات آن بازیابی خواهد شد اما فلش قابل  استفاده مجدد نمی باشد. پس فقط و فقط برای ریکاوری و بازیابی اطلاعات فلش و مموری سوخته  مورد نظر می توان کاری کرد.در ادامه فهرستی از مهم ترین دلایل سوختن فلش و عدم شناسایی آن توسط سیستم ، به شرح زیر اشاره می کنیم:

  • سوختن کنترلر مموری فلش
  • خرابی در پین های اتصال
  • خرابی در فرم ویر یا نرم افزارهای خود فلش
  • شکستگی برد یا مبدل های برد
  • خرابی های سلول های فلش مموری

تمام موارد و خرابی های بالا مربوط به خرابی های فیزیکالی بوده و ریکاوری و تعمیر آن از عهده شما خارج می باشد و در بیشتر مواقع کوچک ترین دست کاری توسط شخص باعث از بین رفتن تمام اطلاعات شما خواهد شد برای از دست نرفتن اطلاعات خود به موارد پایین دقت نمائید.

  1. به هیچ عنوان از هویه کاری روی این کول دیسک ها یا مموری ها خود داری نمائید.
  2. به هیچ عنوان سعی در جا به جایی و قرار دادن چیپ اصلی روی یک مموری دیگر خودداری نمائید.
  3. از دست زدن مستقیم روی این مموری ها یا فلش ها هنگام شکستگی یا قرار دادن در جیب در کنار کلید و … خود داری نمائید.

مراحل ریکاوری فلش سوخته

روش اول.بازیابی اطلاعات از فلش سوخته به صورت مستقیم، به کمک دستگاه PC3000 Flash کامل ترین و بروز ترین ابزار ریکاوری و بازیابی اطلاعات فلش در دنیا PC3000 Flash بوده که تا به امروز بهترین ابزار ریکاوری در دنیا جهت ریکاوری  فلش های سوخته می باشد.

در گذشته در صورت سوختن فلش مموری Micro SD و غیره حتما  باید این فلش سوخته از قالب اصلی خارج و از صفحه برد اصلی جدا می شدند. اما در حال حاضر ۵۰% درصد فلش مموری ها را باید از برد اصلی خود خارج نمائیم و با پیشرفت تکنولوژی دیگر نیازی به جدا سازی این فلش مموری ها و افزایش ریسک نبوده و با اتصال به فلش مموری ها به PC3000 Flash و توسط نرم افزار خود سیستم به راحتی ،به اطلاعات فلش دسترسی پیدا خواهیم کرد. روش دوم. تعمیر فلش سوخته، با جداسازی چیپ اصلی و بازیابی آن

اما اگر با روش بالا نتوانستیم به جواب برسیم ،برای ریکاوری فلش مموری حتما باید چیپ اصلی دیتا(NAND Flash) را از روی برد باز کرده و تمام مراحل برد را به کمک دستگاه شبیه  سازی نمائیم که مراحل آن به شرح زیر می باشد:

  1. ۱. جدا سازی قالب اصلی فلش یا مموری.
  2. ۲. حال پس از پیدا کردن حافظه فلش NAND کمی روغن فلکس جهت پائین آوردن دمای ذوب ، به پایه های فلش زده و توسط یک هات کان (هوای گرم) بدون صدمه با تخصص زیاد و افزایش تدریجی دما از پایین و بالای فلش باعث جدا سازی NAND Flash اصلی شویم.
  3. ۳. سپس توسط یک مسواک و به کمک تینر ۱۰.۰۰۰ شروع به شستوشوی این NAND Flash کرده تا پایه های آن کاملا از روغن فلکس پاک شده و بتوان به راحتی به سیستم وصل کنیم.
  4. ۴. به وسیله یک پنس مناسب که به پایه های NAND آسیب وارد نشود حافظه را درون دستگاه PC3000 Flash قرار داده و سپس به کمک نرم افزار خود PC3000 شروع به خواندن محتویات فلش و در نهایت ایمیج گرفتن از محتویات فلش و استخراج اطلاعات عمل می نمائیم.

بازیابی اطلاعات فلش مموری از طریق نرم افزار

اگر فلش مموری شما از نظر فیزیکی مشکلی نداشت برای بازیابی اطلاعات آن باید از نرم افزارهای ریکاوری کمک بگیرید. نرم افزارهای رایگان بسیاری برای بازیابی اطلاعات فلش مموری، وجود دارند که می توانید با یک جستجوی ساده در اینترنت آن ها را پیدا کرده و دانلود نمایید. استفاده از این نرم افزارها بسیار راحت و آسان است و نیاز به مهارت خاصی ندارد.

به این نکته توجه نمایید که نرم افزار ریکاوری را از وبسایت های معتبر دانلود نمایید تا با این کار ریسک ویروسی شدن کامپیوترتان کاهش یابد.

در این مقاله سعی بر عنوان مطالب آموزنده و مفیدی در رابطه با بازیابی اطلاعات فلش سوخته ، مموری و انواع حافظه های نگهدارنده کوچیک صحبت خواهیم کرد.

اصولا خرابی های فلش ها و مموری ها جدا از هارد های HDD می باشد و در این مموری ها با یک نوسان ممکن است اطلاعات شدیدا” آسیب ببیند اما به طبع نسبت به هارد های HDD نسبت به ضربه کمتر دچار آسیب می شوند.

تمام موارد فوق و توضیحات بالا مقدمه ای برای بازیابی اطلاعات فلش سوخته، بود اما در فلش سوخته اصلی ترین و مهم ترین عامل موفقیت در رسیدن به اطلاعات داشتن ابزار آلات به روز و آخرین آپدیت می باشد.

همه موارد فوق در کنار هم به همراه یک متخصص باعث افزایش درصد موفقیت و رسیدن به اطلاعات شده است و عدم وجود یکی باعث افزایش ریسک در بعضی از موارد باعث از بین رفتن کامل اطلاعات خواهد شد.

نکات تکمیلی ریکاوری فلش مموری از طریق رفع مشکلات فیزیکی

قبل از اینکه فلش مموری آسیب دیده را به کامپیوتر متصل کنیم، باید نگاهی به خود فلش بیندازیم تا ببینیم چه کاری می توانیم برای آماده سازی آن انجام دهیم.

مراحل بازیابی اطلاعات فلش مموری آسیب دیده با به حداقل رساندن مشکلات فیزیکی آن عبارتست از:

  • یک دستمال پنبه ای را با الکل مرطوب نموده و محل اتصال فلش با پورت یو اس بی را تمیز کنید
  • پس از تمیز کردن محل اتصال صبر کنید تا خشک شود
  • پوشش روی فلش را بررسی نمایید تا ترک نداشته باشد. اگر شکافی مشاهده کردید آن را در یک ظرف کوچک حاوی برنج به مدت یک شب قرار دهید. برنج رطوبت را به خود جذب می کند.
  • فلش مموری را به رایانه وصل نمایید. اگر پس از اتصال فایل ها قابل دسترسی شدند مشکل بر طرف شده است و شما ماموریت خود را به خوبی انجام داده اید.

در صورتی که مشکل برطرف نشد و به اطلاعات روی فلش دسترسی پیدا نکردید باید از طریق نرم افزاری اقدام نمایید.

 

کلام آخر:

کانون بازیابی اطلاعات یکی از بزرگ ترین مراکز بازیابی اطلاعات در زمینه هارد دیسک ، فلش مموری و انواع هارد های SAS بوده که با داشتن به روز ترین ابزار ریکاوری اطلاعات توانسته است یکی از پیشگامان در این صنعت در ایران باشد که در فیلم فوق نیز شما می توانید که داشتن تجربه و تخصص در کنار ابزار آلات در بعضی از مواقع باعث افزایش صد در صد در زمینه بازیابی اطلاعات انواع فلش های سوخته می شود.

فیلم آموزش بازیابی اطلاعات فلش سوخته

 

روش های بازیابی فلش

یکی از مشکلات فلش مموری‌ها زمانیست که  آن را برای مشاهده یک فایل ویدئویی به تلویزیون یا به کامپیوتر خود متصل می نماییم ، اما متوجه می شویم نمی توانیم به اطلاعات روی فلش دسترسی داشته باشیم. دوباره آن را از دستگاه خارج می کنیم و یکبار دیگر متصل می نماییم و می بینیم هیچ اتفاقی نمی افتد. به طور حتم این لحظه یکی از لحظات پر استرس در زندگی ماست. حال چه می شود؟ برای بازیابی اطلاعات فلش مموری چه اقداماتی باید انجام داد؟ ریکاوری فلش

 

نکات و ترفندهای زیر به شما کمک خواهد کرد تا داده های حیاتی خود را از یک فلش مموری آسیب دیده بازیابی کنید. فرض بر این است که شما از ویندوز XP / 7/8 / 8.1 / 10 استفاده می کنید اما بسیاری از تکنیک های دیگر نیز وجود دارد که می توانند برای هر سیستم عاملی مورد استفاده قرار گیرد. البته همیشه هیچ تضمینی وجود ندارد، اما با دنبال کردن این نکات می توانید شانس بازیابی اطلاعات فلش مموری، را افزایش دهید.

چرا فلش مموری ها آسیب می‌بینند؟

  • فلش مموری ها بسیار سخت و محکم هستند. از آنجایی که قطعات متحرک ندارند، به احتمال زیاد نسبت به دیگر خویشاوندان خود یعنی هارد دیسک ها که دارای قطعات متحرک هستند، مقاومت بیشتری در برابر ضربه و قرار گرفتن در گرما و سرما از خود نشان می دهند. اما این مقاومت بیشتر، نباید شما را به اشتباه بیندازد و موجب شود در استفاده از آن ها بی احتیاطی کنید. فلش مموری ها در برابر آسیب های فیزیکی شکست ناپذیر نیستند. قرار گرفتن در محیط نمکی موجب پوسیدگی آنها می شود. قرار دادن آنها در معرض گرمای بیش حد می تواند قطعات داخل فلش مموری را ذوب کند و همین طور نباید آن ها را در معرض رطوبت گذاشت.
  • یکی دیگر از دلایلی که می تواند موجب خرابی فلش مموری شود از طریق نرم افزاری است. بعضی از سیستم عاملها، مانند Mac OS X یا لینوکس، نیاز دارند که قبل از جدا کردن فلش از دستگاه به وسیله نرم افزار آن را eject کنیم. اگر این نکته رعایت نشود می تواند موجب خرابی فلش مموری گردد. حتی در ویندوز، اگر فایل های بزرگ در حال انتقال به یک فلش مموری باشند و قبل از اینکه پروسه تکمیل شود فلش را از دستگاه جدا کنیم می تواند باعث ایجاد خطا در پارتیشن درایو فلش شود. اینجا جایی است که داده ها ممکن است بر روی فلش مموری وجود داشته باشند، اما درایو نمی داند چگونه آنها را پیدا کند، زیرا آدرس دهی آن آسیب دیده است.
  • علت دیگری که موجب آسیب به یک فلش مموری می شود تحمیل اضافه بار بر روی آن است. تلاش برای کپی کردن بیش از حد و یکباره بسیاری از فایل ها می تواند موجب در  هم شکستن یک سیستم عامل شده و به آرامی آن را متوقف نماید. تصور کنید که ۲۰ نفر در تلاش باشند تا بجای رعایت نوبت، همگی و به طور همزمان از یک در عبور کنند. چه اتفاقی می افتد؟ می توانید برای کپی اطلاعات روی فلش هم چنین تصوری کنید.
  • آخرین علت که موجب از دست رفتن اطلاعات روی فلش مموری می شود، خطای کاربر است. حذف تصادفی فایل ها و یا انتخاب درایو اشتباه برای فرمت نمونه ای از این اشتباهات می باشد. این خطاها ممکن است برای همه اتفاق بیفتد، اما هنوز راه هایی برای بازیابی اطلاعات فلش مموری وجود دارد.

تکنیک های مختلفی برای غلبه بر این مشکلات در دسترس است. ابتدا ما روی جنبه های فیزیکی تمرکز می کنیم، سپس به راهکارهای نرم افزاری می پردازیم.

چطور بفهمیم فلش مموری سوخته است؟

در پاسخ به این سئوال که از کجا بفهمیم فلش سوخته، باید برسی دقیقی از علت خرابی فلش داشته باشیم.برای برسی این موضوع ابتدا باید با نوع خرابی فلش آشنا شویم،سپس در صورت نیاز آن را تعمیر یا ریکاوری کنیم.خرابی های فلش را می توان به صورت زیر دسته بندی کرد:

  1. نرم افزاری(Logical)
  2.  سخت افزاری(Phisical)

مشکلات نرم افزاری فلش را می‌توان به راحتی به کمک نرم افزار ریکاوری فلش،رفع و اطلاعات آن را بازیابی کنید.اما اگر فلش مموری شما دچار خرابی سخت افزاری شده ، کوچک ترین تعمیرات سخت افزاری شما باعث از دست رفتن کامل اطلاعات شما خواهد شد.در ایرادات نرم افزاری می توانید با تنظیمات خاصی به اطلاعات داخل فلش خود دسترسی پیدا کنید که در ادامه در مورد ایرادات عمده Logical صحبت می نماییم:

مشکلات نرم افزاری در فلش مموری که موجب نشناختن آن می‌شود.

  1. نشناختن درست MBR
  2. عدم پارتیشن بندی درست
  3. عدم نصب درایو جهت نشناختن فلش مموری های فوق

۱.نشناختن درست MBR

قبل از ادامه مطلب ابتدا باید بدانیم که MBR چیست؟عدم شناسایی MBR یکی از دلایل اصلی در خرابی های فلش مموری است،که در بیشتر مواقع با دیدن پیغام RAW در Disk Managment قابل مشاهده است. در صورت مهم نبودن اطلاعات شما با فرمت کردن فلش به راحتی می توانید از فلش مجددا استفاده کنید؛ اما در صورت مهم بودن اطلاعات از فرمت کردن فلش فوق جداَ خود داری نمائید.

بازیابی اطلاعات فلش

۲.عدم پارتیشن بندی درست

در اصطلاح فلش با حافظه ذخیره ساز شما به درستی پارتیشن بندی نشده است که به صورت Unallocated در Disk Managment نشان داده می شود. بازیابی اطلاعات فلش

۳.عدم نصب درست درایو های کامپیوتر

از عوامل دیگر در نشناختن فلش مموری می توان به عدم نصب صحیح درایو های فلش مموری ها اشاره کرد. برای حل این مشکل شما می توانید که در قسمت My PC کلیک راست کرده و سپس گزینه Manage را کلیک کرده و سپس در قسمت Device Manager و در نهایت در قسمت Disk Drive ابتدا Uninstall Device کرده و پس از خارج کردن مموری و را اندازی مجدد OS یا همان سیستم عامل ، اگر مشکل از درایو های خود کامپیوتر باشد مشکل حل شده و شما می توانید به راحتی به فضای داخلی فلش مموری خود دسترسی پیدا کنید.

البته در صورت زمان بر بودن شما می توانید از یک کامپیوتر یا لپ تاپ دیگر جهت تست خرابی درایو های کامپیوتر خود مطلع شوید و دیگر پیشنهاد ما به شما در صورت چک کردن مموری در صورت عدم دیتکت ، شما می توانید (Ram Reader) و کابل خود را عوض نمائید تا از سالم بودن این دو نیز مطمئن شوید.

خرابی های سخت افزاری:علت عدم شناسایی فلش توسط سیستم

اگر تمام موارد فوق را برسی کردید،اما فلش مموری(رم) دوباره دیتکت نشد(توسط سیستم بازنشد)، پس فلش شما به احتمال  زیاد سوخته است.اگر فلش مموری بسوزد و اطلاعات شما مهم نبوده باید به فکر یک  فلش یا مموری نو باشید، چون این فلش یا رم تعمیر نخواهد شد و فقط در صورت مهم بودن اطلاعات باید اقدام به ریکاوری آن نمائید. که در نهایت فقط  اطلاعات آن بازیابی خواهد شد اما فلش قابل  استفاده مجدد نمی باشد. پس فقط و فقط برای ریکاوری و بازیابی اطلاعات فلش و مموری سوخته  مورد نظر می توان کاری کرد.در ادامه فهرستی از مهم ترین دلایل سوختن فلش و عدم شناسایی آن توسط سیستم ، به شرح زیر اشاره می کنیم:

  • سوختن کنترلر مموری فلش
  • خرابی در پین های اتصال
  • خرابی در فرم ویر یا نرم افزارهای خود فلش
  • شکستگی برد یا مبدل های برد
  • خرابی های سلول های فلش مموری

تمام موارد و خرابی های بالا مربوط به خرابی های فیزیکالی بوده و ریکاوری و تعمیر آن از عهده شما خارج می باشد و در بیشتر مواقع کوچک ترین دست کاری توسط شخص باعث از بین رفتن تمام اطلاعات شما خواهد شد برای از دست نرفتن اطلاعات خود به موارد پایین دقت نمائید.

  1. به هیچ عنوان از هویه کاری روی این کول دیسک ها یا مموری ها خود داری نمائید.
  2. به هیچ عنوان سعی در جا به جایی و قرار دادن چیپ اصلی روی یک مموری دیگر خودداری نمائید.
  3. از دست زدن مستقیم روی این مموری ها یا فلش ها هنگام شکستگی یا قرار دادن در جیب در کنار کلید و … خود داری نمائید.

مراحل ریکاوری فلش سوخته

روش اول.بازیابی اطلاعات از فلش سوخته به صورت مستقیم، به کمک دستگاه PC3000 Flash کامل ترین و بروز ترین ابزار ریکاوری و بازیابی اطلاعات فلش در دنیا PC3000 Flash بوده که تا به امروز بهترین ابزار ریکاوری در دنیا جهت ریکاوری  فلش های سوخته می باشد.

در گذشته در صورت سوختن فلش مموری Micro SD و غیره حتما  باید این فلش سوخته از قالب اصلی خارج و از صفحه برد اصلی جدا می شدند. اما در حال حاضر ۵۰% درصد فلش مموری ها را باید از برد اصلی خود خارج نمائیم و با پیشرفت تکنولوژی دیگر نیازی به جدا سازی این فلش مموری ها و افزایش ریسک نبوده و با اتصال به فلش مموری ها به PC3000 Flash و توسط نرم افزار خود سیستم به راحتی ،به اطلاعات فلش دسترسی پیدا خواهیم کرد. روش دوم. تعمیر فلش سوخته، با جداسازی چیپ اصلی و بازیابی آن

اما اگر با روش بالا نتوانستیم به جواب برسیم ،برای ریکاوری فلش مموری حتما باید چیپ اصلی دیتا(NAND Flash) را از روی برد باز کرده و تمام مراحل برد را به کمک دستگاه شبیه  سازی نمائیم که مراحل آن به شرح زیر می باشد:

  1. ۱. جدا سازی قالب اصلی فلش یا مموری.
  2. ۲. حال پس از پیدا کردن حافظه فلش NAND کمی روغن فلکس جهت پائین آوردن دمای ذوب ، به پایه های فلش زده و توسط یک هات کان (هوای گرم) بدون صدمه با تخصص زیاد و افزایش تدریجی دما از پایین و بالای فلش باعث جدا سازی NAND Flash اصلی شویم.
  3. ۳. سپس توسط یک مسواک و به کمک تینر ۱۰.۰۰۰ شروع به شستوشوی این NAND Flash کرده تا پایه های آن کاملا از روغن فلکس پاک شده و بتوان به راحتی به سیستم وصل کنیم.
  4. ۴. به وسیله یک پنس مناسب که به پایه های NAND آسیب وارد نشود حافظه را درون دستگاه PC3000 Flash قرار داده و سپس به کمک نرم افزار خود PC3000 شروع به خواندن محتویات فلش و در نهایت ایمیج گرفتن از محتویات فلش و استخراج اطلاعات عمل می نمائیم.

بازیابی اطلاعات فلش مموری از طریق نرم افزار

اگر فلش مموری شما از نظر فیزیکی مشکلی نداشت برای بازیابی اطلاعات آن باید از نرم افزارهای ریکاوری کمک بگیرید. نرم افزارهای رایگان بسیاری برای بازیابی اطلاعات فلش مموری، وجود دارند که می توانید با یک جستجوی ساده در اینترنت آن ها را پیدا کرده و دانلود نمایید. استفاده از این نرم افزارها بسیار راحت و آسان است و نیاز به مهارت خاصی ندارد.

به این نکته توجه نمایید که نرم افزار ریکاوری را از وبسایت های معتبر دانلود نمایید تا با این کار ریسک ویروسی شدن کامپیوترتان کاهش یابد.

در این مقاله سعی بر عنوان مطالب آموزنده و مفیدی در رابطه با بازیابی اطلاعات فلش سوخته ، مموری و انواع حافظه های نگهدارنده کوچیک صحبت خواهیم کرد.

اصولا خرابی های فلش ها و مموری ها جدا از هارد های HDD می باشد و در این مموری ها با یک نوسان ممکن است اطلاعات شدیدا” آسیب ببیند اما به طبع نسبت به هارد های HDD نسبت به ضربه کمتر دچار آسیب می شوند.

تمام موارد فوق و توضیحات بالا مقدمه ای برای بازیابی اطلاعات فلش سوخته، بود اما در فلش سوخته اصلی ترین و مهم ترین عامل موفقیت در رسیدن به اطلاعات داشتن ابزار آلات به روز و آخرین آپدیت می باشد.

همه موارد فوق در کنار هم به همراه یک متخصص باعث افزایش درصد موفقیت و رسیدن به اطلاعات شده است و عدم وجود یکی باعث افزایش ریسک در بعضی از موارد باعث از بین رفتن کامل اطلاعات خواهد شد.

نکات تکمیلی ریکاوری فلش مموری از طریق رفع مشکلات فیزیکی

قبل از اینکه فلش مموری آسیب دیده را به کامپیوتر متصل کنیم، باید نگاهی به خود فلش بیندازیم تا ببینیم چه کاری می توانیم برای آماده سازی آن انجام دهیم.

مراحل بازیابی اطلاعات فلش مموری آسیب دیده با به حداقل رساندن مشکلات فیزیکی آن عبارتست از:

  • یک دستمال پنبه ای را با الکل مرطوب نموده و محل اتصال فلش با پورت یو اس بی را تمیز کنید
  • پس از تمیز کردن محل اتصال صبر کنید تا خشک شود
  • پوشش روی فلش را بررسی نمایید تا ترک نداشته باشد. اگر شکافی مشاهده کردید آن را در یک ظرف کوچک حاوی برنج به مدت یک شب قرار دهید. برنج رطوبت را به خود جذب می کند.
  • فلش مموری را به رایانه وصل نمایید. اگر پس از اتصال فایل ها قابل دسترسی شدند مشکل بر طرف شده است و شما ماموریت خود را به خوبی انجام داده اید.

در صورتی که مشکل برطرف نشد و به اطلاعات روی فلش دسترسی پیدا نکردید باید از طریق نرم افزاری اقدام نمایید.

 

کلام آخر:

کانون بازیابی اطلاعات یکی از بزرگ ترین مراکز بازیابی اطلاعات در زمینه هارد دیسک ، فلش مموری و انواع هارد های SAS بوده که با داشتن به روز ترین ابزار ریکاوری اطلاعات توانسته است یکی از پیشگامان در این صنعت در ایران باشد که در فیلم فوق نیز شما می توانید که داشتن تجربه و تخصص در کنار ابزار آلات در بعضی از مواقع باعث افزایش صد در صد در زمینه بازیابی اطلاعات انواع فلش های سوخته می شود.

فیلم آموزش بازیابی اطلاعات فلش سوخته
۳/۵ - (۶ امتیاز)
194 دیدگاه برای “ریکاوری فلش | چطور اطلاعات فلش سوخته را بازیابی کنیم؟
  1. احمد نجفی گفته:

    فلش مموری ۳۲ گیگ
    در موقع کپی کردن قطع شد
    و دیگه هیچ سیستمی نشناخت
    آیا میشه فلشی رو که سیستم نمیشناسه رو ریکاوری کرد یا خیر؟

  2. طاها رکنی گفته:

    سلام. وقت بخیر یه سوال دارم. فلشم گم شده. اطلاعات دقیق فلش و تاریخ و ساعت دقیق آخرین باری که زدمش به کیسو میدونم. آیا امیدی هست بشه اطلاعاتشو تو سیستمم پیداش کنم؟ بلخره چون خونده سیستم اونو شاید تو یجایی نشسته باشه اطلاعاتش…

  3. P.Tahmasebi گفته:

    سلام مهندس.
    باتوجه به آموزشتون متوجه شدم که فلش نسوخته فقط توو my computer نشون داده نمیشه.لطفا بفرمایید که چطور میتونم مشکلش رو حل کنم.با تشکر

    • محمد نامدار گفته:

      سلام
      شما متوجه شدید نسوخته اما من متوجه نشدم مشکلتون چیه و الان فلش شما چه مشکلی داره باید دقیقا مشکلتون رو‌مطرح کنید ببینم کاری میشه کرد یا نه و نیز باید دید اطلاعات فلش مد نظر شما هست یا فقط سالم شدن مجدد فلش و استفاده مجدد از آن ملاک بوده

    • محمد نامدار گفته:

      سلام
      باید بررسی کنم متوجه مشکل نشدم اگر فلش قابلیت ریختن اطلاعات جدید دارد و شما قادر هستید اطلاعات جدید بریزید بعید می دونم سوخته باشه ممکنه مشکل جای دیگه ای باشه

  4. سلام, من یه فلش 64 گفته:

    سلام من یه فلش ۶۴دارم ,پر بود تقریبا سعی کردم ۵۰۰مگ دیگه عکس بریزم داخلش ,اخرای عملیات کپی, یه صدای اروری اومد و دیگه فلش باز نشد
    آیا اطلاعات این فلش قابل ریکاوری شدن هست؟

  5. پری گفته:

    سلام من حدود ۲هفته پیش فیلم و عکس و آهنگ رو با کابل مبدل گوشی همه ریختم تو فلش ..دیگه فلش بالا نیاورد،اعلان فرمت میزد فلش ۳۲گیگه..بردم یک تعمیرات در شهرستان گقتن ریکاوری میکنیم فرداش تماس گرفتن که ۵۴گیگ اطلاعات برگشته یک فلش ۶۴بیاریدهمرو انتقال بد بعد ۱۰ روز فلش بردم گفتن اطلاعات شما از سیستم من پاک شده .دوباره فلش میزنم ریکاوری میکنم هیچی بالا نمیاد ..بردم یک جایی دیگه فورا ،گقتن فلشتون سوخته بالا آوردن اطلاعات درصدش صفره..الان چیکار کنم ؟ممکنه هیچی برنگرده؟

  6. علی گفته:

    سلام،من رم رو به pcوصل میکنم درایو مربوطه رو تو قسمت my computerنمیاره،ولی تو قسمت disk management درایو رو میاره ولی نوشته removable,این ینی رمم سوخته؟؟؟

  7. کاوه گفته:

    سلام من فلش ۸ گیگی دارم که حدود هفت سالی دارمش و خیلی وقت بود ویروسی شده بود نزدیک پنج سال، اما کار میکرد ولی امروز وصل کردم به کامپیوتر و درش آوردم دیگه کامل فرمت شده بود و کلیک هم میکردم روش این نوشته میمود روش Please insert a disk into drive g، لطفا یک دیسک را در درایو جی قرار دهید،

  8. اصغرفرهمند گفته:

    سلام فلش ۶۴گیگ دارم تلویزیون میزنم تمام فایل ها دیده میشوندو۱۰ثانیه فیلم رانشون میده وبعدش خارج میشه می‌ره روtv،،:کامپیوتر هم نشون نمیده اطلاعاتش برام مهم هست ایافلش سوخته وچیکارکنم؟

  9. فرحناز گفته:

    سلام من یه فلش ۶۴ گیگ دارم که سوخته وکلی عکس و فیلم روش داشتم آیا امکان بازگشت اطلاعاتم‌ هست؟
    هزینه پایه چقدره؟

    • محمد نامدار گفته:

      سلام
      فلش سوخته اول باید بررسی بشه بعد از بررسی در صورت استاندارد بودن فلش یا در صورت ساپورت توسط دستگاه شکافته شده و بررسی انجام میشه نمیشه بدون بررسی اعلام هزینه و موفق و عدم موفقیت بودن رو اعلام کرد

    • محمد نامدار گفته:

      سلام
      بله احتمالش زیاده اما باید دید از زمانی که اطلاعات از دست رفته آیا اطلاعات جدیدی روی حافظه کپی شده یا نه ممکنه شما دیر متوجه این امر شدین و اطلاعات جدیدی روی اون کپی کردین اما اگر اوررایت نشده باشه میشه ریکاوری کرد

  10. ahoramohamadi266 گفته:

    سلام من یک فلش مموری دارم مشخصات Toshiba ۱۶ گیگابایت همین امروز به ضبط ماشین زدم پیام داد USB ERROR به کامپیوتر وصل کردم جواب نداد.به تلویزیون وصل کردم بازم جواب نداد.فلش هم حجم زیادی داشت.خیلی ممنون میشم کمک کنید..

    • ahoramohamadi266 گفته:

      سلام مجدد اگه توضیحات بیشتر میخواهید قبل از اینکه به ضبط وصل کنم و موسیقی پلی کنم در مموری ۲ تا فیلم ریختم.نه اینکه ویروسی باشد به موبایل وصل کردم بازم جواب نداد من وقتی فلش ویروسی به موبایل وصل میکنم پیام میداد درایو USB خراب است و باید فرمت شود.ممنون میشم کمک کنید

      • محمد نامدار گفته:

        سلام
        ممکنه فلش شما دچار ویروس نشده باشد ممکنه دچار خرابی فیزیکالی شده باشد و تا مشخص نشدن نوع خرابی امکان دلیل عدم ریکاوری از سمت شما رو ما نمی تونیم متوجه بشیم باید ارسال کنید کارشناسان شرکت بررسی و به شما یک گزارش داده ودر صورت ریکاوری شدن این کار رو برای شما انجام بدهند

    • محمد نامدار گفته:

      سلام
      من دقیقا متوجه نشدم که اطلاعات مهم است یا خیر اما اگر اطلاعات مهمی ندارید کاری برای درست شدن فلش وجود ندارد و کلا ارزش تعمیر ندارد و می تونید جایگزین کنید اما اونجایی که گفتید حجم زیادی داره اگر منظورتون حجم فلش هست که در حال حاضر این فلش با این حجم تقریبا کمترین حجم رو داشته و بقیه فلش ها حجم اونها از این بیشتر است اما اگر منظور شما حجم اطلاعات شما مد نظر هست که باید توسط ابزار سخت افزاری ریکاوری شود

  11. . گفته:

    سلام ببخشید من یه فلش کوچیک فلزی ۳۲ گیگ دارم با OTG زدم به گوشی بالا نیورد بردم نشون دادم بعد چند روز بهم گفتن فلش سوخته. آیا میشه اطلاعاتشو برگردوند؟ با یه شرکت دیگه ای تماس گرفتم پرسیدم گفتن چون فلشای کوچیک چیپ ندارن اگه سوخته باشن اطلاعتشون قابل بازیابی نیست، نظر شما چیه؟ آیا امیدی هست که بشه اطلاعتشو برگردوند؟ خیلی خیلی اطلاعات اون فلش برام مهمه

    • محمد نامدار گفته:

      سلام
      اگر فلش سوخته باشه در حال حاضر در ایران تا به امروز قابل بازیابی نیست و اون شرکت به شما درست گفتند اما اگر زمان اهمیت ندارد می تونید منتظر باشید ممکنه در آینده در ایران نیز به این تکنولوژی رسید و قابل بازیابی شود

  12. آرین گفته:

    سلام وقت بخیر
    یک فلش usb دارم چند سال پیش فیلم ها و عکس های خانوادگی داخلش ریختم. بعد که به کامپیوتر وصل میکردیم اخطار میداد که باید فلش رو فرمت کنیم تا باز شه. از اون زمان فرمتش نکردم و امروز مقاله شما رو خوندم. بعد از بررسی متوجه شدم که فلش در لپ تاپ نشان داده می‌شه و پیغام RAW می‌دهد. آیا امکان داره که خودم بتونم اطلاعاتش رو بطور کامل بازیابی کنم؟

    • محمد نامدار گفته:

      سلام
      این کار رو من پیشنهاد نمی کنم چون این ارور به دو دلیل ممکنه رخ بده خرابی فیزیکالی یا خرابی در MBR که اگر مشکل فیزیکی باشه با این کار شما یک‌مشکل به مشکل هاردتون اضافه می کنید

  13. Sara گفته:

    سلام خسته نباشید
    من عکسا و فیلم هامو با گوشی ریختم تو فلش بعد ی مدتی فلش و زدم به تلویزیون، اصلا باز نکرد چند سری زدم ولی درست نشد میشه عکسامو برگردوند؟

    • محمد نامدار گفته:

      سلام
      احتمالا فلش سوخته است باید بیارید بررسی کنم اما بهر حال ممکنه TV شما به علت نوسان زیاد به فلش آسیب وارد کرده اگر فلش شما دارای چیپ استانداردی باشد احتمالا ریکاوری هست اما قطعی نیست بهر حال باید فلش رو بیارید بررسی کنیم

  14. سارا گفته:

    سلام خسته نباشید
    من با گوشی عکس و فیلم هامو ریختم تو فلش، بعد ی مدتی ک خواستم عکسامو ببینم زدم ب تلویزیون ولی متاسفانه باز نمی‌کرد ممکنه سوخته باشه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *