آشنایی با مفهوم فلش سوخته

در این مقاله ضمن برسی دلایل خرابی انواع فلش مموری و رم ،به آموزش بازیابی اطلاعات از فلش سوخته نیز به طور مفصل می‌پردازیم.قصد داریم شما را با مفهوم فلش سوخته آشنا کنیم.در انتها پیشنهاد هایی برای افزایش طول عمر فلش و جلوگیری از خراب شدن می دهیم.

یک پیشنهاد:قبل از مطالعه این بخش لطفا فایل صوتی زیر را به دقت گوش کنید.شاید پاسخگوی ابهامات شما باشد.

 

روش های بازیابی فلش

یکی از مشکلات فلش مموری‌ها زمانیست که  آن را برای مشاهده یک فایل ویدئویی به تلویزیون یا به کامپیوتر خود متصل می نماییم ، اما متوجه می شویم نمی توانیم به اطلاعات روی فلش دسترسی داشته باشیم. دوباره آن را از دستگاه خارج می کنیم و یکبار دیگر متصل می نماییم و می بینیم هیچ اتفاقی نمی افتد. به طور حتم این لحظه یکی از لحظات پر استرس در زندگی ماست. حال چه می شود؟ برای بازیابی اطلاعات فلش مموری چه اقداماتی باید انجام داد؟ ریکاوری فلش

 

نکات و ترفندهای زیر به شما کمک خواهد کرد تا داده های حیاتی خود را از یک فلش مموری آسیب دیده بازیابی کنید. فرض بر این است که شما از ویندوز XP / 7/8 / 8.1 / 10 استفاده می کنید اما بسیاری از تکنیک های دیگر نیز وجود دارد که می توانند برای هر سیستم عاملی مورد استفاده قرار گیرد. البته همیشه هیچ تضمینی وجود ندارد، اما با دنبال کردن این نکات می توانید شانس بازیابی اطلاعات فلش مموری، را افزایش دهید.

چرا فلش مموری ها آسیب می‌بینند؟

  • فلش مموری ها بسیار سخت و محکم هستند. از آنجایی که قطعات متحرک ندارند، به احتمال زیاد نسبت به دیگر خویشاوندان خود یعنی هارد دیسک ها که دارای قطعات متحرک هستند، مقاومت بیشتری در برابر ضربه و قرار گرفتن در گرما و سرما از خود نشان می دهند. اما این مقاومت بیشتر، نباید شما را به اشتباه بیندازد و موجب شود در استفاده از آن ها بی احتیاطی کنید. فلش مموری ها در برابر آسیب های فیزیکی شکست ناپذیر نیستند. قرار گرفتن در محیط نمکی موجب پوسیدگی آنها می شود. قرار دادن آنها در معرض گرمای بیش حد می تواند قطعات داخل فلش مموری را ذوب کند و همین طور نباید آن ها را در معرض رطوبت گذاشت.
  • یکی دیگر از دلایلی که می تواند موجب خرابی فلش مموری شود از طریق نرم افزاری است. بعضی از سیستم عاملها، مانند Mac OS X یا لینوکس، نیاز دارند که قبل از جدا کردن فلش از دستگاه به وسیله نرم افزار آن را eject کنیم. اگر این نکته رعایت نشود می تواند موجب خرابی فلش مموری گردد. حتی در ویندوز، اگر فایل های بزرگ در حال انتقال به یک فلش مموری باشند و قبل از اینکه پروسه تکمیل شود فلش را از دستگاه جدا کنیم می تواند باعث ایجاد خطا در پارتیشن درایو فلش شود. اینجا جایی است که داده ها ممکن است بر روی فلش مموری وجود داشته باشند، اما درایو نمی داند چگونه آنها را پیدا کند، زیرا آدرس دهی آن آسیب دیده است.
  • علت دیگری که موجب آسیب به یک فلش مموری می شود تحمیل اضافه بار بر روی آن است. تلاش برای کپی کردن بیش از حد و یکباره بسیاری از فایل ها می تواند موجب در  هم شکستن یک سیستم عامل شده و به آرامی آن را متوقف نماید. تصور کنید که ۲۰ نفر در تلاش باشند تا بجای رعایت نوبت، همگی و به طور همزمان از یک در عبور کنند. چه اتفاقی می افتد؟ می توانید برای کپی اطلاعات روی فلش هم چنین تصوری کنید.
  • آخرین علت که موجب از دست رفتن اطلاعات روی فلش مموری می شود، خطای کاربر است. حذف تصادفی فایل ها و یا انتخاب درایو اشتباه برای فرمت نمونه ای از این اشتباهات می باشد. این خطاها ممکن است برای همه اتفاق بیفتد، اما هنوز راه هایی برای بازیابی اطلاعات فلش مموری وجود دارد.

تکنیک های مختلفی برای غلبه بر این مشکلات در دسترس است. ابتدا ما روی جنبه های فیزیکی تمرکز می کنیم، سپس به راهکارهای نرم افزاری می پردازیم.

چطور بفهمیم فلش مموری سوخته است؟

در پاسخ به این سئوال که از کجا بفهمیم فلش سوخته، باید برسی دقیقی از علت خرابی فلش داشته باشیم.برای برسی این موضوع ابتدا باید با نوع خرابی فلش آشنا شویم،سپس در صورت نیاز آن را تعمیر یا ریکاوری کنیم.خرابی های فلش را می توان به صورت زیر دسته بندی کرد:

  1. نرم افزاری(Logical)
  2.  سخت افزاری(Phisical)

مشکلات نرم افزاری فلش را می‌توان به راحتی به کمک نرم افزار ریکاوری فلش،رفع و اطلاعات آن را بازیابی کنید.اما اگر فلش مموری شما دچار خرابی سخت افزاری شده ، کوچک ترین تعمیرات سخت افزاری شما باعث از دست رفتن کامل اطلاعات شما خواهد شد.در ایرادات نرم افزاری می توانید با تنظیمات خاصی به اطلاعات داخل فلش خود دسترسی پیدا کنید که در ادامه در مورد ایرادات عمده Logical صحبت می نماییم:

مشکلات نرم افزاری در فلش مموری که موجب نشناختن آن می‌شود.

  1. نشناختن درست MBR
  2. عدم پارتیشن بندی درست
  3. عدم نصب درایو جهت نشناختن فلش مموری های فوق

۱.نشناختن درست MBR

قبل از ادامه مطلب ابتدا باید بدانیم که MBR چیست؟عدم شناسایی MBR یکی از دلایل اصلی در خرابی های فلش مموری است،که در بیشتر مواقع با دیدن پیغام RAW در Disk Managment قابل مشاهده است. در صورت مهم نبودن اطلاعات شما با فرمت کردن فلش به راحتی می توانید از فلش مجددا استفاده کنید؛ اما در صورت مهم بودن اطلاعات از فرمت کردن فلش فوق جداَ خود داری نمائید.

بازیابی اطلاعات فلش

۲.عدم پارتیشن بندی درست

در اصطلاح فلش با حافظه ذخیره ساز شما به درستی پارتیشن بندی نشده است که به صورت Unallocated در Disk Managment نشان داده می شود. بازیابی اطلاعات فلش

۳.عدم نصب درست درایو های کامپیوتر

از عوامل دیگر در نشناختن فلش مموری می توان به عدم نصب صحیح درایو های فلش مموری ها اشاره کرد. برای حل این مشکل شما می توانید که در قسمت My PC کلیک راست کرده و سپس گزینه Manage را کلیک کرده و سپس در قسمت Device Manager و در نهایت در قسمت Disk Drive ابتدا Uninstall Device کرده و پس از خارج کردن مموری و را اندازی مجدد OS یا همان سیستم عامل ، اگر مشکل از درایو های خود کامپیوتر باشد مشکل حل شده و شما می توانید به راحتی به فضای داخلی فلش مموری خود دسترسی پیدا کنید.

البته در صورت زمان بر بودن شما می توانید از یک کامپیوتر یا لپ تاپ دیگر جهت تست خرابی درایو های کامپیوتر خود مطلع شوید و دیگر پیشنهاد ما به شما در صورت چک کردن مموری در صورت عدم دیتکت ، شما می توانید (Ram Reader) و کابل خود را عوض نمائید تا از سالم بودن این دو نیز مطمئن شوید.

خرابی های سخت افزاری:علت عدم شناسایی فلش توسط سیستم

اگر تمام موارد فوق را برسی کردید،اما فلش مموری(رم) دوباره دیتکت نشد(توسط سیستم بازنشد)، پس فلش شما به احتمال  زیاد سوخته است.اگر فلش مموری بسوزد و اطلاعات شما مهم نبوده باید به فکر یک  فلش یا مموری نو باشید، چون این فلش یا رم تعمیر نخواهد شد و فقط در صورت مهم بودن اطلاعات باید اقدام به ریکاوری آن نمائید. که در نهایت فقط  اطلاعات آن بازیابی خواهد شد اما فلش قابل  استفاده مجدد نمی باشد. پس فقط و فقط برای ریکاوری و بازیابی اطلاعات فلش و مموری سوخته  مورد نظر می توان کاری کرد.در ادامه فهرستی از مهم ترین دلایل سوختن فلش و عدم شناسایی آن توسط سیستم ، به شرح زیر اشاره می کنیم:

  • سوختن کنترلر مموری فلش
  • خرابی در پین های اتصال
  • خرابی در فرم ویر یا نرم افزارهای خود فلش
  • شکستگی برد یا مبدل های برد
  • خرابی های سلول های فلش مموری

تمام موارد و خرابی های بالا مربوط به خرابی های فیزیکالی بوده و ریکاوری و تعمیر آن از عهده شما خارج می باشد و در بیشتر مواقع کوچک ترین دست کاری توسط شخص باعث از بین رفتن تمام اطلاعات شما خواهد شد برای از دست نرفتن اطلاعات خود به موارد پایین دقت نمائید.

  1. به هیچ عنوان از هویه کاری روی این کول دیسک ها یا مموری ها خود داری نمائید.
  2. به هیچ عنوان سعی در جا به جایی و قرار دادن چیپ اصلی روی یک مموری دیگر خودداری نمائید.
  3. از دست زدن مستقیم روی این مموری ها یا فلش ها هنگام شکستگی یا قرار دادن در جیب در کنار کلید و … خود داری نمائید.

مراحل ریکاوری فلش سوخته

روش اول.بازیابی اطلاعات از فلش سوخته به صورت مستقیم، به کمک دستگاه PC3000 Flash کامل ترین و بروز ترین ابزار ریکاوری و بازیابی اطلاعات فلش در دنیا PC3000 Flash بوده که تا به امروز بهترین ابزار ریکاوری در دنیا جهت ریکاوری  فلش های سوخته می باشد.

در گذشته در صورت سوختن فلش مموری Micro SD و غیره حتما  باید این فلش سوخته از قالب اصلی خارج و از صفحه برد اصلی جدا می شدند. اما در حال حاضر ۵۰% درصد فلش مموری ها را باید از برد اصلی خود خارج نمائیم و با پیشرفت تکنولوژی دیگر نیازی به جدا سازی این فلش مموری ها و افزایش ریسک نبوده و با اتصال به فلش مموری ها به PC3000 Flash و توسط نرم افزار خود سیستم به راحتی ،به اطلاعات فلش دسترسی پیدا خواهیم کرد. روش دوم. تعمیر فلش سوخته، با جداسازی چیپ اصلی و بازیابی آن

اما اگر با روش بالا نتوانستیم به جواب برسیم ،برای ریکاوری فلش مموری حتما باید چیپ اصلی دیتا(NAND Flash) را از روی برد باز کرده و تمام مراحل برد را به کمک دستگاه شبیه  سازی نمائیم که مراحل آن به شرح زیر می باشد:

  1. ۱. جدا سازی قالب اصلی فلش یا مموری.
  2. ۲. حال پس از پیدا کردن حافظه فلش NAND کمی روغن فلکس جهت پائین آوردن دمای ذوب ، به پایه های فلش زده و توسط یک هات کان (هوای گرم) بدون صدمه با تخصص زیاد و افزایش تدریجی دما از پایین و بالای فلش باعث جدا سازی NAND Flash اصلی شویم.
  3. ۳. سپس توسط یک مسواک و به کمک تینر ۱۰.۰۰۰ شروع به شستوشوی این NAND Flash کرده تا پایه های آن کاملا از روغن فلکس پاک شده و بتوان به راحتی به سیستم وصل کنیم.
  4. ۴. به وسیله یک پنس مناسب که به پایه های NAND آسیب وارد نشود حافظه را درون دستگاه PC3000 Flash قرار داده و سپس به کمک نرم افزار خود PC3000 شروع به خواندن محتویات فلش و در نهایت ایمیج گرفتن از محتویات فلش و استخراج اطلاعات عمل می نمائیم.

بازیابی اطلاعات فلش مموری از طریق نرم افزار

اگر فلش مموری شما از نظر فیزیکی مشکلی نداشت برای بازیابی اطلاعات آن باید از نرم افزارهای ریکاوری کمک بگیرید. نرم افزارهای رایگان بسیاری برای بازیابی اطلاعات فلش مموری، وجود دارند که می توانید با یک جستجوی ساده در اینترنت آن ها را پیدا کرده و دانلود نمایید. استفاده از این نرم افزارها بسیار راحت و آسان است و نیاز به مهارت خاصی ندارد.

به این نکته توجه نمایید که نرم افزار ریکاوری را از وبسایت های معتبر دانلود نمایید تا با این کار ریسک ویروسی شدن کامپیوترتان کاهش یابد.

در این مقاله سعی بر عنوان مطالب آموزنده و مفیدی در رابطه با بازیابی اطلاعات فلش سوخته ، مموری و انواع حافظه های نگهدارنده کوچیک صحبت خواهیم کرد.

اصولا خرابی های فلش ها و مموری ها جدا از هارد های HDD می باشد و در این مموری ها با یک نوسان ممکن است اطلاعات شدیدا” آسیب ببیند اما به طبع نسبت به هارد های HDD نسبت به ضربه کمتر دچار آسیب می شوند.

تمام موارد فوق و توضیحات بالا مقدمه ای برای بازیابی اطلاعات فلش سوخته، بود اما در فلش سوخته اصلی ترین و مهم ترین عامل موفقیت در رسیدن به اطلاعات داشتن ابزار آلات به روز و آخرین آپدیت می باشد.

همه موارد فوق در کنار هم به همراه یک متخصص باعث افزایش درصد موفقیت و رسیدن به اطلاعات شده است و عدم وجود یکی باعث افزایش ریسک در بعضی از موارد باعث از بین رفتن کامل اطلاعات خواهد شد.

نکات تکمیلی ریکاوری فلش مموری از طریق رفع مشکلات فیزیکی

قبل از اینکه فلش مموری آسیب دیده را به کامپیوتر متصل کنیم، باید نگاهی به خود فلش بیندازیم تا ببینیم چه کاری می توانیم برای آماده سازی آن انجام دهیم.

مراحل بازیابی اطلاعات فلش مموری آسیب دیده با به حداقل رساندن مشکلات فیزیکی آن عبارتست از:

  • یک دستمال پنبه ای را با الکل مرطوب نموده و محل اتصال فلش با پورت یو اس بی را تمیز کنید
  • پس از تمیز کردن محل اتصال صبر کنید تا خشک شود
  • پوشش روی فلش را بررسی نمایید تا ترک نداشته باشد. اگر شکافی مشاهده کردید آن را در یک ظرف کوچک حاوی برنج به مدت یک شب قرار دهید. برنج رطوبت را به خود جذب می کند.
  • فلش مموری را به رایانه وصل نمایید. اگر پس از اتصال فایل ها قابل دسترسی شدند مشکل بر طرف شده است و شما ماموریت خود را به خوبی انجام داده اید.

در صورتی که مشکل برطرف نشد و به اطلاعات روی فلش دسترسی پیدا نکردید باید از طریق نرم افزاری اقدام نمایید.

 

کلام آخر:

کانون بازیابی اطلاعات یکی از بزرگ ترین مراکز بازیابی اطلاعات در زمینه هارد دیسک ، فلش مموری و انواع هارد های SAS بوده که با داشتن به روز ترین ابزار ریکاوری اطلاعات توانسته است یکی از پیشگامان در این صنعت در ایران باشد که در فیلم فوق نیز شما می توانید که داشتن تجربه و تخصص در کنار ابزار آلات در بعضی از مواقع باعث افزایش صد در صد در زمینه بازیابی اطلاعات انواع فلش های سوخته می شود.

فیلم آموزش بازیابی اطلاعات فلش سوخته

 

روش های بازیابی فلش

یکی از مشکلات فلش مموری‌ها زمانیست که  آن را برای مشاهده یک فایل ویدئویی به تلویزیون یا به کامپیوتر خود متصل می نماییم ، اما متوجه می شویم نمی توانیم به اطلاعات روی فلش دسترسی داشته باشیم. دوباره آن را از دستگاه خارج می کنیم و یکبار دیگر متصل می نماییم و می بینیم هیچ اتفاقی نمی افتد. به طور حتم این لحظه یکی از لحظات پر استرس در زندگی ماست. حال چه می شود؟ برای بازیابی اطلاعات فلش مموری چه اقداماتی باید انجام داد؟ ریکاوری فلش

 

نکات و ترفندهای زیر به شما کمک خواهد کرد تا داده های حیاتی خود را از یک فلش مموری آسیب دیده بازیابی کنید. فرض بر این است که شما از ویندوز XP / 7/8 / 8.1 / 10 استفاده می کنید اما بسیاری از تکنیک های دیگر نیز وجود دارد که می توانند برای هر سیستم عاملی مورد استفاده قرار گیرد. البته همیشه هیچ تضمینی وجود ندارد، اما با دنبال کردن این نکات می توانید شانس بازیابی اطلاعات فلش مموری، را افزایش دهید.

چرا فلش مموری ها آسیب می‌بینند؟

  • فلش مموری ها بسیار سخت و محکم هستند. از آنجایی که قطعات متحرک ندارند، به احتمال زیاد نسبت به دیگر خویشاوندان خود یعنی هارد دیسک ها که دارای قطعات متحرک هستند، مقاومت بیشتری در برابر ضربه و قرار گرفتن در گرما و سرما از خود نشان می دهند. اما این مقاومت بیشتر، نباید شما را به اشتباه بیندازد و موجب شود در استفاده از آن ها بی احتیاطی کنید. فلش مموری ها در برابر آسیب های فیزیکی شکست ناپذیر نیستند. قرار گرفتن در محیط نمکی موجب پوسیدگی آنها می شود. قرار دادن آنها در معرض گرمای بیش حد می تواند قطعات داخل فلش مموری را ذوب کند و همین طور نباید آن ها را در معرض رطوبت گذاشت.
  • یکی دیگر از دلایلی که می تواند موجب خرابی فلش مموری شود از طریق نرم افزاری است. بعضی از سیستم عاملها، مانند Mac OS X یا لینوکس، نیاز دارند که قبل از جدا کردن فلش از دستگاه به وسیله نرم افزار آن را eject کنیم. اگر این نکته رعایت نشود می تواند موجب خرابی فلش مموری گردد. حتی در ویندوز، اگر فایل های بزرگ در حال انتقال به یک فلش مموری باشند و قبل از اینکه پروسه تکمیل شود فلش را از دستگاه جدا کنیم می تواند باعث ایجاد خطا در پارتیشن درایو فلش شود. اینجا جایی است که داده ها ممکن است بر روی فلش مموری وجود داشته باشند، اما درایو نمی داند چگونه آنها را پیدا کند، زیرا آدرس دهی آن آسیب دیده است.
  • علت دیگری که موجب آسیب به یک فلش مموری می شود تحمیل اضافه بار بر روی آن است. تلاش برای کپی کردن بیش از حد و یکباره بسیاری از فایل ها می تواند موجب در  هم شکستن یک سیستم عامل شده و به آرامی آن را متوقف نماید. تصور کنید که ۲۰ نفر در تلاش باشند تا بجای رعایت نوبت، همگی و به طور همزمان از یک در عبور کنند. چه اتفاقی می افتد؟ می توانید برای کپی اطلاعات روی فلش هم چنین تصوری کنید.
  • آخرین علت که موجب از دست رفتن اطلاعات روی فلش مموری می شود، خطای کاربر است. حذف تصادفی فایل ها و یا انتخاب درایو اشتباه برای فرمت نمونه ای از این اشتباهات می باشد. این خطاها ممکن است برای همه اتفاق بیفتد، اما هنوز راه هایی برای بازیابی اطلاعات فلش مموری وجود دارد.

تکنیک های مختلفی برای غلبه بر این مشکلات در دسترس است. ابتدا ما روی جنبه های فیزیکی تمرکز می کنیم، سپس به راهکارهای نرم افزاری می پردازیم.

چطور بفهمیم فلش مموری سوخته است؟

در پاسخ به این سئوال که از کجا بفهمیم فلش سوخته، باید برسی دقیقی از علت خرابی فلش داشته باشیم.برای برسی این موضوع ابتدا باید با نوع خرابی فلش آشنا شویم،سپس در صورت نیاز آن را تعمیر یا ریکاوری کنیم.خرابی های فلش را می توان به صورت زیر دسته بندی کرد:

  1. نرم افزاری(Logical)
  2.  سخت افزاری(Phisical)

مشکلات نرم افزاری فلش را می‌توان به راحتی به کمک نرم افزار ریکاوری فلش،رفع و اطلاعات آن را بازیابی کنید.اما اگر فلش مموری شما دچار خرابی سخت افزاری شده ، کوچک ترین تعمیرات سخت افزاری شما باعث از دست رفتن کامل اطلاعات شما خواهد شد.در ایرادات نرم افزاری می توانید با تنظیمات خاصی به اطلاعات داخل فلش خود دسترسی پیدا کنید که در ادامه در مورد ایرادات عمده Logical صحبت می نماییم:

مشکلات نرم افزاری در فلش مموری که موجب نشناختن آن می‌شود.

  1. نشناختن درست MBR
  2. عدم پارتیشن بندی درست
  3. عدم نصب درایو جهت نشناختن فلش مموری های فوق

۱.نشناختن درست MBR

قبل از ادامه مطلب ابتدا باید بدانیم که MBR چیست؟عدم شناسایی MBR یکی از دلایل اصلی در خرابی های فلش مموری است،که در بیشتر مواقع با دیدن پیغام RAW در Disk Managment قابل مشاهده است. در صورت مهم نبودن اطلاعات شما با فرمت کردن فلش به راحتی می توانید از فلش مجددا استفاده کنید؛ اما در صورت مهم بودن اطلاعات از فرمت کردن فلش فوق جداَ خود داری نمائید.

بازیابی اطلاعات فلش

۲.عدم پارتیشن بندی درست

در اصطلاح فلش با حافظه ذخیره ساز شما به درستی پارتیشن بندی نشده است که به صورت Unallocated در Disk Managment نشان داده می شود. بازیابی اطلاعات فلش

۳.عدم نصب درست درایو های کامپیوتر

از عوامل دیگر در نشناختن فلش مموری می توان به عدم نصب صحیح درایو های فلش مموری ها اشاره کرد. برای حل این مشکل شما می توانید که در قسمت My PC کلیک راست کرده و سپس گزینه Manage را کلیک کرده و سپس در قسمت Device Manager و در نهایت در قسمت Disk Drive ابتدا Uninstall Device کرده و پس از خارج کردن مموری و را اندازی مجدد OS یا همان سیستم عامل ، اگر مشکل از درایو های خود کامپیوتر باشد مشکل حل شده و شما می توانید به راحتی به فضای داخلی فلش مموری خود دسترسی پیدا کنید.

البته در صورت زمان بر بودن شما می توانید از یک کامپیوتر یا لپ تاپ دیگر جهت تست خرابی درایو های کامپیوتر خود مطلع شوید و دیگر پیشنهاد ما به شما در صورت چک کردن مموری در صورت عدم دیتکت ، شما می توانید (Ram Reader) و کابل خود را عوض نمائید تا از سالم بودن این دو نیز مطمئن شوید.

خرابی های سخت افزاری:علت عدم شناسایی فلش توسط سیستم

اگر تمام موارد فوق را برسی کردید،اما فلش مموری(رم) دوباره دیتکت نشد(توسط سیستم بازنشد)، پس فلش شما به احتمال  زیاد سوخته است.اگر فلش مموری بسوزد و اطلاعات شما مهم نبوده باید به فکر یک  فلش یا مموری نو باشید، چون این فلش یا رم تعمیر نخواهد شد و فقط در صورت مهم بودن اطلاعات باید اقدام به ریکاوری آن نمائید. که در نهایت فقط  اطلاعات آن بازیابی خواهد شد اما فلش قابل  استفاده مجدد نمی باشد. پس فقط و فقط برای ریکاوری و بازیابی اطلاعات فلش و مموری سوخته  مورد نظر می توان کاری کرد.در ادامه فهرستی از مهم ترین دلایل سوختن فلش و عدم شناسایی آن توسط سیستم ، به شرح زیر اشاره می کنیم:

  • سوختن کنترلر مموری فلش
  • خرابی در پین های اتصال
  • خرابی در فرم ویر یا نرم افزارهای خود فلش
  • شکستگی برد یا مبدل های برد
  • خرابی های سلول های فلش مموری

تمام موارد و خرابی های بالا مربوط به خرابی های فیزیکالی بوده و ریکاوری و تعمیر آن از عهده شما خارج می باشد و در بیشتر مواقع کوچک ترین دست کاری توسط شخص باعث از بین رفتن تمام اطلاعات شما خواهد شد برای از دست نرفتن اطلاعات خود به موارد پایین دقت نمائید.

  1. به هیچ عنوان از هویه کاری روی این کول دیسک ها یا مموری ها خود داری نمائید.
  2. به هیچ عنوان سعی در جا به جایی و قرار دادن چیپ اصلی روی یک مموری دیگر خودداری نمائید.
  3. از دست زدن مستقیم روی این مموری ها یا فلش ها هنگام شکستگی یا قرار دادن در جیب در کنار کلید و … خود داری نمائید.

مراحل ریکاوری فلش سوخته

روش اول.بازیابی اطلاعات از فلش سوخته به صورت مستقیم، به کمک دستگاه PC3000 Flash کامل ترین و بروز ترین ابزار ریکاوری و بازیابی اطلاعات فلش در دنیا PC3000 Flash بوده که تا به امروز بهترین ابزار ریکاوری در دنیا جهت ریکاوری  فلش های سوخته می باشد.

در گذشته در صورت سوختن فلش مموری Micro SD و غیره حتما  باید این فلش سوخته از قالب اصلی خارج و از صفحه برد اصلی جدا می شدند. اما در حال حاضر ۵۰% درصد فلش مموری ها را باید از برد اصلی خود خارج نمائیم و با پیشرفت تکنولوژی دیگر نیازی به جدا سازی این فلش مموری ها و افزایش ریسک نبوده و با اتصال به فلش مموری ها به PC3000 Flash و توسط نرم افزار خود سیستم به راحتی ،به اطلاعات فلش دسترسی پیدا خواهیم کرد. روش دوم. تعمیر فلش سوخته، با جداسازی چیپ اصلی و بازیابی آن

اما اگر با روش بالا نتوانستیم به جواب برسیم ،برای ریکاوری فلش مموری حتما باید چیپ اصلی دیتا(NAND Flash) را از روی برد باز کرده و تمام مراحل برد را به کمک دستگاه شبیه  سازی نمائیم که مراحل آن به شرح زیر می باشد:

  1. ۱. جدا سازی قالب اصلی فلش یا مموری.
  2. ۲. حال پس از پیدا کردن حافظه فلش NAND کمی روغن فلکس جهت پائین آوردن دمای ذوب ، به پایه های فلش زده و توسط یک هات کان (هوای گرم) بدون صدمه با تخصص زیاد و افزایش تدریجی دما از پایین و بالای فلش باعث جدا سازی NAND Flash اصلی شویم.
  3. ۳. سپس توسط یک مسواک و به کمک تینر ۱۰.۰۰۰ شروع به شستوشوی این NAND Flash کرده تا پایه های آن کاملا از روغن فلکس پاک شده و بتوان به راحتی به سیستم وصل کنیم.
  4. ۴. به وسیله یک پنس مناسب که به پایه های NAND آسیب وارد نشود حافظه را درون دستگاه PC3000 Flash قرار داده و سپس به کمک نرم افزار خود PC3000 شروع به خواندن محتویات فلش و در نهایت ایمیج گرفتن از محتویات فلش و استخراج اطلاعات عمل می نمائیم.

بازیابی اطلاعات فلش مموری از طریق نرم افزار

اگر فلش مموری شما از نظر فیزیکی مشکلی نداشت برای بازیابی اطلاعات آن باید از نرم افزارهای ریکاوری کمک بگیرید. نرم افزارهای رایگان بسیاری برای بازیابی اطلاعات فلش مموری، وجود دارند که می توانید با یک جستجوی ساده در اینترنت آن ها را پیدا کرده و دانلود نمایید. استفاده از این نرم افزارها بسیار راحت و آسان است و نیاز به مهارت خاصی ندارد.

به این نکته توجه نمایید که نرم افزار ریکاوری را از وبسایت های معتبر دانلود نمایید تا با این کار ریسک ویروسی شدن کامپیوترتان کاهش یابد.

در این مقاله سعی بر عنوان مطالب آموزنده و مفیدی در رابطه با بازیابی اطلاعات فلش سوخته ، مموری و انواع حافظه های نگهدارنده کوچیک صحبت خواهیم کرد.

اصولا خرابی های فلش ها و مموری ها جدا از هارد های HDD می باشد و در این مموری ها با یک نوسان ممکن است اطلاعات شدیدا” آسیب ببیند اما به طبع نسبت به هارد های HDD نسبت به ضربه کمتر دچار آسیب می شوند.

تمام موارد فوق و توضیحات بالا مقدمه ای برای بازیابی اطلاعات فلش سوخته، بود اما در فلش سوخته اصلی ترین و مهم ترین عامل موفقیت در رسیدن به اطلاعات داشتن ابزار آلات به روز و آخرین آپدیت می باشد.

همه موارد فوق در کنار هم به همراه یک متخصص باعث افزایش درصد موفقیت و رسیدن به اطلاعات شده است و عدم وجود یکی باعث افزایش ریسک در بعضی از موارد باعث از بین رفتن کامل اطلاعات خواهد شد.

نکات تکمیلی ریکاوری فلش مموری از طریق رفع مشکلات فیزیکی

قبل از اینکه فلش مموری آسیب دیده را به کامپیوتر متصل کنیم، باید نگاهی به خود فلش بیندازیم تا ببینیم چه کاری می توانیم برای آماده سازی آن انجام دهیم.

مراحل بازیابی اطلاعات فلش مموری آسیب دیده با به حداقل رساندن مشکلات فیزیکی آن عبارتست از:

  • یک دستمال پنبه ای را با الکل مرطوب نموده و محل اتصال فلش با پورت یو اس بی را تمیز کنید
  • پس از تمیز کردن محل اتصال صبر کنید تا خشک شود
  • پوشش روی فلش را بررسی نمایید تا ترک نداشته باشد. اگر شکافی مشاهده کردید آن را در یک ظرف کوچک حاوی برنج به مدت یک شب قرار دهید. برنج رطوبت را به خود جذب می کند.
  • فلش مموری را به رایانه وصل نمایید. اگر پس از اتصال فایل ها قابل دسترسی شدند مشکل بر طرف شده است و شما ماموریت خود را به خوبی انجام داده اید.

در صورتی که مشکل برطرف نشد و به اطلاعات روی فلش دسترسی پیدا نکردید باید از طریق نرم افزاری اقدام نمایید.

 

کلام آخر:

کانون بازیابی اطلاعات یکی از بزرگ ترین مراکز بازیابی اطلاعات در زمینه هارد دیسک ، فلش مموری و انواع هارد های SAS بوده که با داشتن به روز ترین ابزار ریکاوری اطلاعات توانسته است یکی از پیشگامان در این صنعت در ایران باشد که در فیلم فوق نیز شما می توانید که داشتن تجربه و تخصص در کنار ابزار آلات در بعضی از مواقع باعث افزایش صد در صد در زمینه بازیابی اطلاعات انواع فلش های سوخته می شود.

فیلم آموزش بازیابی اطلاعات فلش سوخته
۳/۵ - (۶ امتیاز)
194 دیدگاه برای “ریکاوری فلش | چطور اطلاعات فلش سوخته را بازیابی کنیم؟
  1. امیر محمد گفته:

    من فلشم رو وقتی میزنم لپتاب یلحضه توی مای کامپیوتر نشون میده و بعد ناپدید میشه ، اما ‌‌انتی ویروس هم تشخیص میده که فلشی وارد شده !! ، و اینکه من درایو منیجر هم نگاه کردم ، اونجا هست و شناختتش ولی توی مای کامپیوتر نمیاره ، اینم ایمیلم: amir.mohammad.sajjadi.pp.1386@gmail.com

    • محمد نامدار گفته:

      سلام فلش شما احتمالا در اینده از بین بره اگر اطلاعات مهمی دارید می تونید برای بازیابی از کارشناسان ما کمک بخواین

  2. سینا گفته:

    سلام خسته نباشید اطلاعات مهمی روی فلش داشتم که فلش توی ماشین بود و ماشین تعمیرگاه شاگرد مکانیک یا خودش فلشو برمیداره و نمیدونم چند بار استفاده کرده ولی الان توش اهنگ محلی و فیلم ریخته میخوام ببینم میشه اطلاعاتش برگرده و من چکار باید بکنم مدارک مهمی ذخیره فلش بوده و فلش غیر قابل دست رس بوده به نوعی ماشین روگشتن تا پیدا کننو نوعی دزدی میشه گفت کردن.

    • محمد نامدار گفته:

      سلام
      من با دزدی و غیره کاری ندارم اما اصولا ریکاوری اطلاعات شما به حجم اطلاعات ریخته شده مجدد بستگی داره اگر اطلاعات جدید ریخته شده کامل حجم فلش رو پر کرده غیر قابل بازیابی است اما اگر به عنوان مثال ۵ گیگ مجدد ریخته شده و حجم اطلاعات شما حدود ۱۰ گیگ باشه حدودا ممکنه بشه ۵ گیگ از اطلاعات شما را نجات داد که این امر حتما باید توسط کارشناسان این امر بررسی شود بهتره شما استفاده نکنید و برای بررسی بیشتر به کانون مراجعه کنید

  3. Mohana گفته:

    سلام ببخشید من یه فلش دارم وصل میکنم به گوشی محل ذخیره میاد ولی ممیخوام بازش کنم گوشی هنگ میکنه وصل میکنم تلوزیون اصلا بالا نمیاد بردم تعمیرگاه گوشی گفتن نیم سوز شده چیکارش کنم خیلی فیلمای مهمی روشه

  4. مهلا نوربخش گفته:

    سلام من فلشم رو اسپیکر میخونه ولی تو لپ تاب یا گوشی یا تلویزیون بالا نمیاد چطوری میتونم اطلاعاتشو خارج کنم فلشو تو اسپیکر میزارم صداشو بلند میکنم نمیخونه فقط با صدای کم

  5. سیمیا گفته:

    سلام وقتتون بخیر
    من فلش زدم به گوشیم وتمام عکس هارو ریختم روفلش متاسفانه انتقال زدم کپی نکردم بعد دیگه دیدم فلش کارنمیکنا به لب تاب هم زدم کارنمیکرد میشه عکس هاروبرگردوند خیلی مهمن

  6. امیر گفته:

    سلام من یه فلشی دارم که عکسهای عروسیمون توش بود مال تقریبا ۹ سال پیش. چند سال بود که اصلا استفاده نکرده بودمش. امروز که زدم به تلویزیون فایلهارو میاره و عکسهارو بصورت کلی نشون
    میده ولی وقتی میخوام تکی ببینمشون . نمیتونه نشون بده و ارور میده که اتصال وجودنداره . بعددوباره از اول میاره ولی نمیتونم بازم تکی ببینمشون و بعضی عکسهارو میتونم تکی بیارم بقیشو نه . مشکل از چیه؟میشه تقریبی هزینشو بگین؟؟؟خب باید به بودجه نگاه کنیم و بخواییم یکاری بکنیم. لطفا جواب بدهید . خیلی ذهنم درگیر هست و ناراحتم

  7. مهسا پورحبیب گفته:

    سلام فلشم جواب نمیده عکس بچم داخلشه خیلی برام مهمن بردم گوشی فروشی گف باید ریپورت بشه میشه عکساشو برگردون

    • محمد نامدار گفته:

      سلام
      فلش جواب نمیده یعنی چی و می‌گید گوشی فروشی گفته باید ریپورت بشه اونم بنده نمی فهمم گوشی فروشی وظیفش فروش گوشی هست نه تعمیر یا ریکاوری بهتره این کار رو به متخصصین این امر واگذار کنید نه افرادی که در این زمینه هیچ تخصص ندارند و من کلا متوجه سوال شما نشدم

  8. زهراااا گفته:

    سلام من فیلم ریختم تو فلشم سالم بود تا وقتی از گوشی جداش کردم ولی همین که وصلش کردم به تلویزیون دیدم نوشته خالی ایندفعه وصلش کردم به لب تاب باز میشه فلش فایل هم توش هست ولی نمیتونی وارد فایل ها بشی پوشه هایی هم که داشتم دیگه نیستش فقط همون فایل ها هستن. یه چیز دیگه هم بود اینه که حافظه رمم۹۸ درصدش پر بود ولی الان میزنه خالی ولی در حالی که توش پر از فایل های ناخوانا به نظرتون میتونم اطلاعاتش رو ریکاوری کنم برام خیلی مهم اطلاعاتش

  9. سعید میلانی گفته:

    سلام
    وقتی فلش رو به کامپیوتر وصل میکنم بالا میاد میخوام اطلاعاتش رو کپی کنم بعد چند ثانیه قطع میشه و دوباره از اول و ……….چطور میتونم اطلاعاتم کپی کنم

    • محمد نامدار گفته:

      سلام
      فلش نیم سوز شده کاری از دست شما بر نمی اد باید ارسال کنید شرکت تا با ابزار سخت افزاری در صورت امکان اطلاعات ریکاوری شود اتصال بیش از اندازه هم باعث آسیب بیشتر به فلش خواهد شد

  10. ناشناس گفته:

    سلام خسته نباشید
    ببخشید فلش من که توش فیلم‌های عروسیمون بود وقتی پشت تلویزیون بوده چند بار برق رفته اومده آتلیه دیده گفت نیم سوز شده امکان ریکاوری هست؟

  11. قاسم میرزاعلی گفته:

    سلام خسته نباشید جمعه ها هم تشریف دارید
    فلشی دارم که باید اینقدر تکونش میدادم تا بالا بیاد اما بعد از مدتی از کار افتاد آیا نتیجه میگیرم

  12. AhOuRa گفته:

    سلام سال نو مبارک.من دو تا فلش مدل پی ان وای دارم یکی ۱۶ یکی ۳۲ گیگابایت اولی ۱۶ گیگ که پر هست داخلش میری هیچ فولدری داخل کامپیوتر باز نمیکنه و ارور میده دو سه تا فولدر باز هست وقتی داخلش میری چند تا عکس هست که روی آنها نصف رنگ خاکستری هست.بعد جالب تر از این اینه که بعضی از فولدر ها با اینکه باز میشه یه سری فولدر ها و فایل های ناشناس که تاریخ آنها مال ۲۰۷۸ ۱۹۴۵ ۲۱۳۴ هستند رو نشون میده و حجمش که ۱۶ گیگابایت هست ۱۸ یا ۲۲ گیگ ویروس دارد. به هیچ وجه نه فایلی پاک میکند نه فرمت میشود.
    فلش دوم که تو دیسک مسج هم مشاهده کردم ۱۷ مگابایت از اون جدا هست.توی اون فلش پر عکس هست و تمامی عکس های نصف یا کامل خاکستری هستند.آیا راهی واسه ی درست کردن آنها است.یه فلش‌ دیگه هم همینجوریه اما یه فلش Deta + 16GB که توش عکس و فیلم ریختم میگه باید فرمت شه چه گوشی چه کامپیوتر .اون دو تا نشد که هیچی ولی آخری واسم خیلی مهمه ولی من واقعا از برند پی ان وای انتظار نداشتم یه برند آمریکایی البته ممکنه ویروسی شده باشه چند تا فیلم هم با خش نشون میده ممنون میشم کمکم کنید

  13. مهدی گفته:

    سلام خسته نباشید من ادوبی فوتوشاپ رو تو فلش استخراج کردم بعد دیگه تو کامپیوتر نشون میده که فلش هست ولی بالا نمیاره میشه راه حلی بهم بگید تا فلش رو درست کنم؟؟؟

  14. هیراد گفته:

    سلام من فلشمو از طریق otg به گوشی فصل کردم چند بار فیلم کپی کردم تو فلش اخر باری ک خواستم فیلم کپی کنم فلش رو بالا نیاور و به تلوزیونم میزنم بالا نمیاره اطلاعات توش خیلی مهمه چیکارش کنم

  15. فهیمی گفته:

    سلام .
    یک فلش ۸ گیگ دارم که عکس هاای کودکی دخترم رو داخلش داشتم.الان که وصلش می کنم عکس ها نصفه خاکستری شدن.ممنون میشم راهنماییم کنین

  16. زینب گفته:

    با سلام
    من فلش زدم ب کامیپوتر بعد نزدیک ب ۹ گیگ فیلم ریختم داخل فلش بعد فلش کشیدم زدم ب لپ تاپ ک فیلم هارو بریزم داخل لپ تاپ گ فلش نخوند بعد خب فلش کشیدم دوباره زدم ب کامپیوتر ک اصلا هیچ فیلمی داخل فلش نبود و حتی هیچ حجمی هم اشغال نشده بود میشه بگید چ اتفاقی افتاده اصلا میشه فیلم هارو برگردوند؟؟؟؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *