پاک شدن اطلاعات از حافظه موبایل، یکی از مشکلات کاربران گوشی های موبایل است، بازیابی حافظه گوشی به این دلیل مهم است که؛ دارندگان گوشی های هوشمند بیشتر اطلاعات مهم خود را د آن ذخیره میکنند.حال اگر به هر دلیلی این اطلاعات از گوشی حذف شوند، آیا روشی برای بازیابی اطلاعات آن وجود دارد؟
قطعا پاسخ به این مثبت است.این مقاله آموزشی ،ضمن آموزش بهترین روش ریکاوری گوشی، شما را با بهترین نرم افزار ریکاوری گوشی آشنا کنیم.در ادامه لازم است، مقدمه ای در مورد انواع حافظه و روش های ریکاوری بیان کنیم.
انواع حافظه گوشی چیست؟
- حافظه داخلی گوشی(اینترنال)
- حافظه خارجی (اکسترنال)
حافظه داخلی گوشی: همان حافظه ای گفته می شود که هنگام ساخت گوشی در نظر گرفته شده است و در هنگام خرید همه خریداران عزیز به آن توجه می کنند به عنوان مثال حافظه ۲۵۶ گیگا بایت با ۱۲۸ گیگا بایت و غیره این حافظه در نظر گرفته شده به هیچ عنوان قابل کم یا زیاد شدن نیست و از آیتم های مورد توجه همه خریداران عزیز می باشد.
حافظه خارجی: یا همان اکسترنال به حافظه اکسترنال گوشی یا همان MICRO SD گفته می شود که در گوشی ، تبلت و دوربین های عکاسی و فیلم برداری کاربرد فراوان دارد.
اولین گام در ریکاوری گوشی
اولین گام یا اولین مرحله در ریکاوری اطلاعات انتخاب فضای حرف شده می باشد که اطلاعات پاک شده شما مربوط به حافظه داخلی یا حافظه خارجی می باشد که به طور مثال هنگامی که گوشی شما فاقد حافظه خارجی باشد پس ملاک همان حافظه داخلی گوشی می باشد.
اما اگر حافظه اکسترنال یا همان حافظه MICRO SD شما به مشکل خورده باشد شما به راحتی می توانید با خارج کردن این حافظه اکسترنال و کمک گرفتن از یک مبدل یا همان رم ریدر اکسترنال به راحتی به کامپیوتر وصل و مانند یک هارد ، فلش یا یک DEVICE شروع به SCAN و ریکاوری آن نمائید که در مقاله با عنوان آموزش ریکاوری فلش طریقه آموزش آن به اختصار شرح داده ایم.
هنگامی که حاظه اکسترنال شما به مشکل می خورد اگر اطلاعات جدیدی روی کارت حافظه ریخته نشده باشد به راحتی این کار امکان پذیر است اما هنگامی که اطلاعات جدید روی کارت حافظه ریخته شود این کار به سختی انجام می پذیرد و در بیشتر مواقع غیر قابل بازیابی می شود.
اما پیچیدگی اصلی مربوط به کارت حافظه اینترنال با همان حافظه داخلی گوشی می باشد که برای ریکاوری آن کمی مشکل داریم.
از شایع ترین مشکل ها همان اوررایت می باشد هنگامی که شما همه اطلاعات یا قسمتی از اطلاعات را از گوشی پاک می کنید و بعد از پاک کردن گوشی ، شروع به استفاده از گوشی می کنید حال گوشی به علت عدم وجود حافظه خارجی شروع به اوررایت اطلاعات می کند و اطلاعات بی ارزش جدید مانند یک فیلم که در شبکه های اجتماعی دانلود می کنید به طبع در قسمتی از حافظه داخلی گوشی SAVE شده و به همان اندازه حجم اطلاعات از گوشی نابود خواهد شد.
به چه دلیل اوررایت ، اطلاعات قدیم را غیر قابل ریکاوری می کند.
سوال هایی که در ذهن همه می باشد که چرا با اوررایت اطلاعات بخشی یا در بعضی ازمواقع کامل اطلاعات غیر قابل بازیابی می شود یا در کل اصلا اوررایت چیست؟
اوررات به معنی کپی اطلاعات جدید روی حافظه ای که پاک شده است و شما نیاز به اطلاعات پاک شده خود دارید گفته می شود.
پس هنگامی که اوررایت برای گوشی یا حافظه خارجی اتفاق می افتد حتما” باید از اوررایت اطلاعات جلوگیری کرد.
حال پس از اتمام توضیحات در رابطه با ریکاوری گوشی در اینجا یک نرم افزار کاربری و عالی به نام DR.FONE می باشد با توضیحات تصویری و فیلم شرح می دهیم ابتدا نرم افزار فوق را دانلود می کنیم.
Dr.Fone دانلود نرم افزارسپس پس از دانلود نرم افزار برای فعال شدن تمام گزینه ها روی همه گزینه ها زده تا نرم افزار مخصوص خود را دانلود کند.
پس از باز کردن نرم افزار شما می توانید بر اساس نیاز خود گزینه مورد نظر خود را انتخاب کنید که هر کدام را توضیح
می دهیم.
RECOVER : ریکاوری تمام اطلاعات پاک شده در درون هارد
TRANSFER : جا به جایی اطلاعات بین گوشی و کامپیوتر
RESTOR SOCIAL APP :ارسال کردن – بک آپ گرفتن و ….. از نرم افزار های مختص گوشی
UNLOCK : تعمیر OS و اندروید مربوط به گوشی
SWITCH : جا به جایی اطلاعات بین دو گوشی
BACK UP SRESTOR : بک آپ گرفتن از اطلاعات گوشی
ERASE :امجاء کامل اطلاعات گوشی
در اولین مرحله شما گزینه مورد نظر خود را انتخاب می کنید که منظور این مقاله قالبا” RECOVER می باشد البته موارد دیگر نیز در فیلم آموزشی خلاصه توضیح داده می شود.
سپس ابتدا گزینه RECOVER را انتخاب می کنیم

در مرحله بعد گوشی خود را به کامپیوتر یا لپ تاپ اتصال داده و از گزینه کنار ریکاوری حافظه داخلی یا SD کارت را انتخاب می کنیم.

در مرحله بعد مربوط به انتخاب گزینه های مورد نیاز جهت ریکاوری می باشد که می توان یک گزینه یا تمام گزینه ها را انتخاب کنیم.

در عکس شماره ۴ عدم استفاده و استفاده از گوشی ذکر شده است که در آپدیت های مختلف نرم افزار متفاوت می باشد.

در محله بعد شما انتخاب می کنید که گوشی خود را بر اساس ROOT یا غیر ROOT ریکاوری می کنید که اصولا” شما باید بیشتر مواقع به علت پیچیده بودن غیر ROOT همان گزینه STANDAED MODE را انتخاب کنید.

در مرحله بعد که درحال اسکن گوشی می باشد.

مرحله ۷ اتمام مراحل ریکاوری شما می توانید با انتخاب مسیر شروع به ریکاوری اطلاعات مد نظر خود نمائید.

اقدامات اولیه و مهم در بازیابی اطلاعات گوشی
- سعی کنید هنگام از دست دادن اطلاعات هیچ اطلاعات جدیدی روی گوشی کپی نکنید.
- توجه کنید هر چه بازه زمانی پاک شدن اطلاعات تا عمل بازیابی اطلاعات گوشی طولانی تر شود امکان بازیابی اطلاعات هم کمتر می شود البته به شرط روشن ماندن گوشی می باشد.
- مطمعن شوید که اطلاعات پاک شده مربوط به کدام حافظه می باشد ، حافظه اکسترنال یا حافظه اینترنال
- از اوررایت اطلاعات جدا خودداری کنید اوررایت حتما ریختن اطلاعات جدید نمی باشد باز کردن سایت رفتن ، به شبکه های اجتماعی و غیره به منزله اوررایت اطلاعات می باشد.
- حدالمقدور بعد از ، ازدست دادن اطلاعات از گوشی خود استفاده نکنید.
- گوشی را خاموش و تا هنگام اقدام برای ریکاوری گوشی را روشن نکنید.
- هر چه ورژن اندروید بالاتر باشد احتمال ریکاوری به خاطر مسائل امنیتی بیشتر ، کمتر می شود.
- اغلب گوشی ها برای ریکاوری بهتر ، نیز به ROOT شدن گوشی می باشد.
ROOT کردن گووشی اغلب باعث ریسک های زیادی می باشد که ما به هیچ عنوان ROOT کردن را توصیه نمی کنیم زیرا این عمل نیاز به تخصص ویژه ای داشته که در صورت عدم رعایت درست امکان آسیب اطلاعات وجود دارد.
توضیحات عالی بود
سلام اموزشتون خیلی کامل بود.ممنون
سلام، شما در این تصاویر از چه نسخه ای استفاده کردید؟
نسخه ای که لینک دانلودش رو قرارداده بوددید دانلود و نصب کردم، متاسفانه روی ۶ الی ۷ درصد در بخش analyzing device کرش میکرد.
نسخه ای دیگه رو با چند ورژن پایین تر نصب کردم اما متاسفانه اون هم جواب نداد و روی ۹۹ درصد در بخش analyzing device قفل میشه.
سلام
بهتره از نرم افزار دیگه ای برای این کار استفاده کنید اصولا برای ریکاوری نرم افزار های مختلفی وجود دارد بر اساس نیاز و مشکل هارد باید بهترین نرم افزار استفاده شود.
سلام خسته نباشید میخواستم بدونم اگه اطلاعات گوشی رو بازیابی کنیم اطلاعات تا چه مدت زمانش قابل بازیابیه؟
دوستان هیچ راهی برای بازیابی اطلاعات حافظه داخلی گوشی که بر اساس Generic Hierarchical طراحی شده وجود ندارد و اگر اطلاعات را از دست دادید آنرا از دست رفته ببینید مگر آنکه در فضای ابری گوگل یا سامسونگ پشتیبان گرفته باشید وگرنه هیچ راهی نیست و نرم افزار ها بیشتر سرکاری بوده و تنها برای ویندوز و FAT32 , NTFS کاربرد دارند.
باسلام و خسته نباشید خدمت شما
ببخشید من با موبایل یک وویسی از پسرم ضبط کردم که بانک اطلاعاتیش در مسیر (از چپ به راست)
my files-internal storage-android-data
قرار دارد.به اشتباه فولدر data را پاک کردم و فایل وویس فقط اسمش باقی مانده و خود صدا پاک شده
آیا راهی برای بازیابی فولدر data در فایل android موبایل وجود دارد؟
باسلام
من از این نرم افزار استفاده کردم ولی در بخش انتخاب مدل گوشی،مدل گوشی من وجود ندارد
نام مدل را هم ثبت می کنم هیچ اتفاقی نمیوفتد.
گوشی های الجی را شناسایی نمیکنه
سلام ببخشین من یک عکس که ثبوت ثبت نام دانشگاهم بود پاک شده از گوشیم چگونه میتوانم ریکاوری کنم ؟