آموزش پارتیشن بندی هارد دیسک بهمراه فیلم آموزشی

در این نوشته قصد داریم نحوه پارتیشن بندی هارد در ویندوز را به طور کامل آموزش دهیم .اما در ابتدا باید بدانیم که  پارتیشن بندی چیست و چرا نیاز داریم درایو خود را پارتیشن بندی کنیم؟

پارتیشن بندی چیست؟

پارتیشن بندی هارد، با هدف تقسیم بندی فضای هارد به ندازه دلخواه انجام می شود.به عنوان مثال اگر هارد ما تک پارتیشن باشد مجبور میشویم تمام اطلاعات را در پارتیشن C(پارتیشن ویندوز) ذخیره کنیم.در این صورت با خرابی ویندوز، اطلاعات شما قابل مشاهده نخواهد بود. اما در صورت پارتیشن بندی بیش از یک پارتیشن زمانی که درایو C  به مشکل بخورد با تعویض ویندوز اطلاعات قابل رویت می باشد.

قبلا در مقاله ای با عنوان «بازیابی درایو c» به طور کامل به شرح این مطلب پرداختیم. یکی از عمده دلایل پارتیشن بندی هارد دیسک استفاده بهینه از تمام هارد درایو می باشد. پارتیشن بندی هارد مانند کمدی بوده که با تجهیزات طبقه بندی می شود در مقایسه با کمدی که فضای یکپارچه دارد.

انواع پارتیشن بندی در هارد دیسک

پارتیشن بندی هارد دیسک به دو دسته کلی تقسیم می‌شود.  MBR (نسخه قدیمی) و GPT (نسخه جدید) . اگر پارتیشن‌های شما کمتر از ۲ ترابایت هستند، از روش MBR و برای ظرفیت بیشتر از آن از قالب GPT باید استفاده کنید. برای ایجاد پارتیشن می‌توانید از طریق ابزار داخلی ویندوز و برنامه مختلفی استفاده کنید که در ادامه به آن می‌پردازیم. بعد از انتخاب حالت اولیه پارتیشن هارد دیسک به سراغ پارتشین بندی اصلی هارد می‌رویم.

در سیستم پارتیشن بندی هارد دیسک سه نوع پارتیشن داریم:

  1. Primary یا اولیه
  2. Logical
  3. Extended

پارتیشن Primary

به پارتیشن بندی گفته می شود که توانایی نصب سیستم عامل روی پارتیشن وجود داشته باشد . اگر هارد شما براساس MBR پارتیشن بندی شود توانایی ۴ پارتیشن Primary را دارد یعنی شما می توانید ۴ سیستم عامل متفاوت روی این هارد تعبیه نمائید و در زمانی که بر اساس GPT پارتیشن بندی نمائیم می توان تا ۱۶۴ پارتیشن Primary روی سیستم نصب کنیم .

پارتیشن Logical و Extended

پارتیشن های Extended قابل قسمت به Logical هستند و هر هارد دیسک ۴ پارتیشن Primary یا یک Primary و یک Extended داشته باشد . تفاوت Primary با Logical در این است که قابلیت بوت شدن در Primary وجود دارد و این ویژگی به دلیل MBR در درایو Logical وجود ندارد در ادامه روش پارتیشن بندی هارد خام را توضیح می دهیم.

آموزش پارتیشن بندی هارد در ویندوز ۷،۸ و ۱۰

پارتیشن بندی معمولا روی هارد لپ تاپ، کامپیوتر، سرور انجام می‌گیرد. در فلش کارت یا حتی کارت حافظه به ندرت این تفکیک انجام می‌شود. در مک بوک معمولا یک درایو بیشتر برای پارتیشن بندی قرار داده نمی‌شود. همچنین در محیط ویندوز و لینوکس عموما تعداد زیادی پارتیشن ساخته می‌شود.

نکته: در حافظه‌های اکسترنال یک درایو یا پارتیشن بصورت پیش فرض ساخته شده است. در ادمه مقاله به آموزش گام به گام پارتیشن بندی هارد پرداخته‌ایم.همچنین توضیحاتی در مورد پارتیسن بندی مجدد هارد ارايه کردیم.

مرحله یک.برای این کار ابتدا روی My Computer کلیک راست میکنیم و گزنه Manage  را انتخاب مکنیم.

مرحله دو.در منوی ظاهر شده روی پنجره Disk Management  کلیک میکنیم و هارد مورد نظر را مانند شکل زیر انتخاب میکنیم و روی آن کلیک راست کرده و گزینه Initialize Disk را انتخاب میکنیم :

آموزش پارتیشن بندی هارد در ویندوز بهمراه فیلم آموزشی

مرحله سوم.انتخاب MBR یا GPT به عنوان نوع فرمت پارتیشن بندی در ادامه کار بسیار مهم است.

MBR : توانایی MBR در ساختن حداکثر ۴ پارتیشن Primary  بوده و بیش از ۴ پارتیش Primary نمی تواند بسازد.تفاوت دوم توانایی شناساندن بیش از هارد ۲ ترابایت را ندارد یعنی هارد ۳ ترابایت را اگر بر اساس MBR پارتیشن بندی کنید فقط همان ۲ ترابایت را شناسایی می کند.

GPT : اگر شما بخواهید بیش از ۴ پارتیشن Primary روی هارد داشته باشید از GPT استفاده کرده و زمانی که هارد شما بیش از۲ ترابایت باشد حتما باید پارتیشن خود را براساس GPT پارتیشن بندی کنید.برای درک بهتر این مطلب مقاله ای با عنوان «تفاوت MBR و GPT ؛ معایب و مزایا» در سایت قرار داده شده که پیشنهاد میکنیم آن را مطالعه کنید.

آموزش پارتیشن بندی هارد در ویندوز بهمراه فیلم آموزشی

مرحله چهارم.بعد از از انتخاب گزینه مورد نظر در قسمت مشکی رنگ پارتیشن کلیک راست کرده و گزینه New Simple Volume  را انتخاب میکنیم.

آموزش پارتیشن بندی هارد در ویندوز بهمراه فیلم آموزشی
آموزش پارتیشن بندی هارد در ویندوز بهمراه فیلم آموزشی

مرحله پنجم.برای ساختن پارتیشن اولین مرحله ی تعیین کردن اندازه پارتیشن خود می باشد که بر اساس MB بوده و هر ظرفیتی می خواهید در عدد ۱۰۲۴ ضربکرده مثلا برای داشتن پارتیشن ۱۰۰G باید عدد وارد شده ۱۰۲۴۰۰ MB باشد.

آموزش پارتیشن بندی هارد در ویندوز بهمراه فیلم آموزشی

مرحله ششم.در این قسمت شما میتوانید نام درایو خود را انتخاب کنید به عنوان مثال  C , D , E ,F و …

آموزش پارتیشن بندی هارد در ویندوز بهمراه فیلم آموزشی

مرحله هفتم.در این قست شما به وسیله گزینه Do not format this volume  ( فرمت نکردن) و Format this volume whit the following setting  (فرمت کردن ) و در قسمت  Volume label میتوانید  نام دلخوا خود را انتخاب کنید.

آموزش پارتیشن بندی هارد خام در ویندوز 7,8,10 بهمراه فیلم آموزشی

نکته : (به دیگر تنظیمات دست نزنید )

مرحله هشتم. با کلیک روی گزینه Finish  پارتبشن مورد نظر ساخته میشود.

آموزش پارتیشن بندی هارد خام در ویندوز 7,8,10 بهمراه فیلم آموزشی

امیدوارم از این مطلب استفاده مفید را برده باشید.

 

 

فیلم آموزش پارتیشن بندی در ویندوز
۳.۶/۵ - (۳۲ امتیاز)