آموزش پارتیشن بندی هارد دیسک + فیلم آموزشی

پارتیشن بندی یکی از مهم‌ترین مراحل در مدیریت فضای ذخیره‌سازی هارد دیسک در سیستم‌های ویندوزی است. انجام صحیح پارتیشن بندی نه تنها به شما کمک می‌کند تا از فضای دیسک به‌طور بهینه استفاده کنید، بلکه در صورت بروز مشکلات نرم‌افزاری یا خرابی سیستم، می‌تواند از اطلاعات شما محافظت کند. در این مقاله از کانون بازیابی اطلاعات، به آموزش گام به گام پارتیشن بندی برای نسخه‌های مختلف ویندوز ۷، ۸، ۱۰ و ۱۱ می‌پردازیم.

اگر شما هم قصد دارید تا برای سیستم خود پارتیشن‌های جداگانه ایجاد کنید و عملکرد بهتری را تجربه کنید، با ما همراه باشید. در این راهنمای جامع، به معرفی روش‌های مختلف پارتیشن بندی، ابزارهای موجود و نکات ضروری برای جلوگیری از آسیب به داده‌های خود خواهیم پرداخت.

پارتیشن بندی هارد چیست؟

پارتیشن بندی هارد به فرآیند تقسیم فضای یک هارد دیسک به بخش‌های مختلف یا پارتیشن‌ها گفته می‌شود. این کار به شما این امکان را می‌دهد که فضای ذخیره‌سازی هارد را به اندازه دلخواه خود تقسیم کرده و برای هر بخش، سیستم‌عامل یا داده‌های مختلفی را ذخیره کنید. به طور معمول، پارتیشن بندی هارد برای استفاده بهینه از فضای دیسک، ایجاد امنیت بیشتر برای اطلاعات و جلوگیری از مشکلات مربوط به خرابی سیستم انجام می‌شود.

اگر هارد شما تنها یک پارتیشن داشته باشد، به‌طور معمول تمام اطلاعات شما در پارتیشن C (پارتیشن ویندوز) ذخیره می‌شود. در این صورت، در صورت بروز مشکل در سیستم عامل یا خرابی ویندوز، دسترسی به اطلاعات ذخیره‌شده در پارتیشن C امکان‌پذیر نخواهد بود. اما اگر هارد شما به چندین پارتیشن تقسیم شود، هنگامی که پارتیشن C با مشکل مواجه شود، می‌توانید با تعویض ویندوز، اطلاعات ذخیره‌شده در سایر پارتیشن‌ها را بدون مشکل بازیابی کنید.

پارتیشن بندی هارد مانند یک کمد است که به بخش‌های مختلف تقسیم شده است. در این حالت، دسترسی به اطلاعات بسیار آسان‌تر و ایمن‌تر خواهد بود و همچنین می‌توانید از فضای هارد دیسک به بهترین نحو استفاده کنید.

فیلم آموزش پارتیشن بندی در ویندوز

پارتیشن بندی هارد: فرآیند و اهمیت آن

اگر هارد جدیدی خریداری کرده‌اید، قبل از استفاده از آن، باید آن را پارتیشن بندی کنید. این فرآیند هم برای هاردهای جدید و هم برای هاردهایی که قبلاً استفاده شده‌اند، به یک شکل انجام می‌شود. هر هارد و SSD باید به یک یا چند پارتیشن فرمت شود تا بتوان از آن به‌طور بهینه استفاده کرد.

برخی سیستم‌عامل‌ها مانند ویندوز و لینوکس از چندین پارتیشن پشتیبانی می‌کنند، در حالی که سیستم‌عامل‌هایی مانند macOS فقط به یک درایو نیاز دارند. در ویندوز، فایل‌های سیستمی در System Partition ذخیره می‌شوند و فایل‌های اطلاعاتی کاربران در پارتیشن‌های دیتا قرار می‌گیرند. برخی نسخه‌های ویندوز، پارتیشن Recovery Partition دارند که فایل‌های مورد نیاز برای Windows Recovery Environment (WinRE) را در خود نگهداری می‌کند. این پارتیشن برای رفع مشکلات بوت نشدن سیستم عامل بسیار مفید است و می‌تواند در هنگام بروز مشکلات، به شما کمک کند تا سیستم خود را بازیابی کنید.

به‌عنوان مثال، اگر یک هارد ۲ ترابایتی دارید و آن را به سه پارتیشن ۳۰۰ گیگابایتی، ۷۰۰ گیگابایتی و ۱ ترابایتی فرمت کرده‌اید، هر یک از این پارتیشن‌ها به‌صورت Volume جداگانه روی کامپیوتر نمایش داده می‌شوند. حتی اگر این پارتیشن‌ها روی یک هارد فیزیکی قرار داشته باشند، هرکدام به‌صورت مجزا قابل دسترسی خواهند بود. شما می‌توانید هر یک از این پارتیشن‌ها را Mount (اتصال) یا Unmount (قطع اتصال) کنید و آن‌ها را مدیریت نمایید.

این امکان به شما این آزادی را می‌دهد که هر بخش از هارد را به‌طور مستقل مدیریت کرده و فایل‌ها و داده‌ها را بر اساس نیاز خود مرتب و سازماندهی کنید. این ویژگی علاوه بر بهبود عملکرد، امنیت داده‌ها را نیز افزایش می‌دهد و در صورت بروز مشکلات سیستم، بازیابی اطلاعات را آسان‌تر می‌کند.

چرا پارتیشن بندی هارد ضروری است؟

پارتیشن بندی هارد دیسک یکی از مراحل حیاتی در مدیریت فضای ذخیره‌سازی است که تأثیر زیادی بر عملکرد و امنیت سیستم شما دارد. در این بخش به دلایل اصلی اهمیت پارتیشن بندی هارد دیسک پرداخته می‌شود:

۱. بهبود عملکرد سیستم

پارتیشن بندی هارد دیسک به شما این امکان را می‌دهد که فضای ذخیره‌سازی را به بخش‌های جداگانه تقسیم کنید. این کار می‌تواند سرعت عملکرد سیستم را بهبود بخشد، زیرا سیستم‌عامل به طور مستقیم به فضای مورد نیاز برای اجرای برنامه‌ها و فایل‌ها دسترسی پیدا می‌کند، بدون اینکه فضا با داده‌های اضافی و غیرضروری پر شود.

۲. امنیت اطلاعات

یکی از مهم‌ترین دلایل پارتیشن بندی، حفظ امنیت داده‌ها است. اگر فقط یک پارتیشن برای سیستم عامل و فایل‌های شخصی داشته باشید، در صورت بروز مشکل در سیستم عامل (مانند خرابی یا ویروسی شدن ویندوز)، ممکن است تمام داده‌ها از دست بروند. اما با پارتیشن بندی، می‌توانید فایل‌های سیستم عامل را در یک پارتیشن و داده‌های مهم خود را در پارتیشن دیگر ذخیره کنید. این روش باعث می‌شود که در صورت خرابی سیستم‌عامل، دسترسی به داده‌های ذخیره‌شده در پارتیشن‌های دیگر حفظ شود.

۳. مدیریت بهتر فضای ذخیره‌سازی

پارتیشن بندی به شما این امکان را می‌دهد که فضای هارد دیسک خود را به گونه‌ای تنظیم کنید که فقط سیستم‌عامل و برنامه‌ها در پارتیشن خاصی قرار گیرند، و داده‌های شخصی و فایل‌های دیگر در پارتیشن‌های دیگر ذخیره شوند. این کار کمک می‌کند تا از فضای هارد به بهترین شکل ممکن استفاده کنید و از پراکندگی داده‌ها جلوگیری کنید.

۴. نصب چندین سیستم‌عامل

اگر تمایل دارید چندین سیستم‌عامل مختلف (مثل ویندوز و لینوکس) روی یک هارد دیسک نصب کنید، پارتیشن بندی هارد ضروری است. هر سیستم‌عامل نیاز به فضای خاصی برای نصب دارد و پارتیشن بندی به شما این امکان را می‌دهد که سیستم‌عامل‌ها را به طور جداگانه نصب کنید و از تداخل آنها جلوگیری کنید.

۵. بازیابی سریعتر اطلاعات

با پارتیشن بندی، می‌توانید از یک پارتیشن برای بکاپ‌گیری و ذخیره نسخه‌های پشتیبان استفاده کنید. در صورت بروز مشکلات سیستمی یا از دست رفتن داده‌ها، امکان بازیابی سریع اطلاعات از پارتیشن‌های دیگر یا نسخه‌های پشتیبان بسیار ساده‌تر خواهد بود.

۶. جلوگیری از مشکلات در هنگام نصب ویندوز

هنگامی که ویندوز را نصب می‌کنید، داشتن پارتیشن جداگانه برای سیستم‌عامل می‌تواند از مشکلات نصب جلوگیری کند و همچنین به شما این امکان را می‌دهد که در صورت نیاز، سیستم‌عامل جدیدی را بدون تاثیر بر داده‌های قبلی نصب کنید.

پارتیشن بندی هارد دیسک، در نهایت، به شما کنترل بیشتری روی مدیریت داده‌ها، بهبود عملکرد سیستم، و امنیت اطلاعات می‌دهد. این کار نه تنها برای اطمینان از عملکرد بهینه سیستم ضروری است، بلکه امنیت و بازیابی اطلاعات را نیز تضمین می‌کند.

تفاوت‌های پارتیشن بندی MBR و GPT

ویژگی MBR (Master Boot Record) GPT (GUID Partition Table)
تعداد پارتیشن‌ها حداکثر ۴ پارتیشن اصلی یا ۳ پارتیشن اصلی و چندین پارتیشن منطقی حداکثر ۱۲۸ پارتیشن اصلی
حداکثر ظرفیت پارتیشن حداکثر ۲ ترابایت پشتیبانی از ظرفیت‌های بسیار بزرگتر از ۲ ترابایت (تا ۹.۴ زتابایت)
سازگاری با سیستم‌عامل‌ها پشتیبانی از سیستم‌های قدیمی‌تر مانند ویندوز ۷ و نسخه‌های قبلی پشتیبانی از سیستم‌عامل‌های مدرن مانند ویندوز ۱۰ و بالاتر، لینوکس و macOS
روش ذخیره‌سازی اطلاعات بوت اطلاعات بوت در یک نقطه ذخیره می‌شود اطلاعات بوت در چندین مکان ذخیره می‌شود که قابلیت بازیابی را افزایش می‌دهد
پشتیبانی از UEFI و BIOS فقط با BIOS سازگار است با UEFI سازگار است و از ویژگی‌های پیشرفته آن بهره می‌برد
پایداری و قابلیت اطمینان آسیب به بخش Master Boot Record می‌تواند باعث از دست رفتن پارتیشن‌ها شود اطلاعات پارتیشن در چندین مکان ذخیره می‌شود، بازیابی اطلاعات آسان‌تر است

آموزش پارتیشن بندی هارد در ویندوز ۷،۸ و ۱۰

پارتیشن بندی معمولا روی هارد لپ تاپ، کامپیوتر، سرور انجام می‌گیرد. در فلش کارت یا حتی کارت حافظه به ندرت این تفکیک انجام می‌شود. در مک بوک معمولا یک درایو بیشتر برای پارتیشن بندی قرار داده نمی‌شود. همچنین در محیط ویندوز و لینوکس عموما تعداد زیادی پارتیشن ساخته می‌شود.

نکته: در حافظه‌های اکسترنال یک درایو یا پارتیشن بصورت پیش فرض ساخته شده است. در ادمه مقاله به آموزش گام به گام پارتیشن بندی هارد پرداخته‌ایم.همچنین توضیحاتی در مورد پارتیسن بندی مجدد هارد ارايه کردیم.

مرحله یک.برای این کار ابتدا روی My Computer کلیک راست میکنیم و گزنه Manage  را انتخاب مکنیم.

مرحله دو.در منوی ظاهر شده روی پنجره Disk Management  کلیک میکنیم و هارد مورد نظر را مانند شکل زیر انتخاب میکنیم و روی آن کلیک راست کرده و گزینه Initialize Disk را انتخاب میکنیم :

آموزش پارتیشن بندی هارد در ویندوز بهمراه فیلم آموزشی

مرحله سوم.انتخاب MBR یا GPT به عنوان نوع فرمت پارتیشن بندی در ادامه کار بسیار مهم است.

MBR : توانایی MBR در ساختن حداکثر ۴ پارتیشن Primary  بوده و بیش از ۴ پارتیش Primary نمی تواند بسازد.تفاوت دوم توانایی شناساندن بیش از هارد ۲ ترابایت را ندارد یعنی هارد ۳ ترابایت را اگر بر اساس MBR پارتیشن بندی کنید فقط همان ۲ ترابایت را شناسایی می کند.

GPT : اگر شما بخواهید بیش از ۴ پارتیشن Primary روی هارد داشته باشید از GPT استفاده کرده و زمانی که هارد شما بیش از۲ ترابایت باشد حتما باید پارتیشن خود را براساس GPT پارتیشن بندی کنید.برای درک بهتر این مطلب مقاله ای با عنوان «تفاوت MBR و GPT ؛ معایب و مزایا» در سایت قرار داده شده که پیشنهاد میکنیم آن را مطالعه کنید.

آموزش پارتیشن بندی هارد در ویندوز بهمراه فیلم آموزشی

مرحله چهارم.بعد از از انتخاب گزینه مورد نظر در قسمت مشکی رنگ پارتیشن کلیک راست کرده و گزینه New Simple Volume  را انتخاب میکنیم.

آموزش پارتیشن بندی هارد در ویندوز بهمراه فیلم آموزشی
آموزش پارتیشن بندی هارد در ویندوز بهمراه فیلم آموزشی

مرحله پنجم.برای ساختن پارتیشن اولین مرحله ی تعیین کردن اندازه پارتیشن خود می باشد که بر اساس MB بوده و هر ظرفیتی می خواهید در عدد ۱۰۲۴ ضربکرده مثلا برای داشتن پارتیشن ۱۰۰G باید عدد وارد شده ۱۰۲۴۰۰ MB باشد.

آموزش پارتیشن بندی هارد در ویندوز بهمراه فیلم آموزشی

مرحله ششم.در این قسمت شما میتوانید نام درایو خود را انتخاب کنید به عنوان مثال  C , D , E ,F و …

آموزش پارتیشن بندی هارد در ویندوز بهمراه فیلم آموزشی

مرحله هفتم.در این قست شما به وسیله گزینه Do not format this volume  ( فرمت نکردن) و Format this volume whit the following setting  (فرمت کردن ) و در قسمت  Volume label میتوانید  نام دلخوا خود را انتخاب کنید.

آموزش پارتیشن بندی هارد خام در ویندوز 7,8,10 بهمراه فیلم آموزشی

نکته : (به دیگر تنظیمات دست نزنید )

مرحله هشتم. با کلیک روی گزینه Finish  پارتبشن مورد نظر ساخته میشود.

آموزش پارتیشن بندی هارد خام در ویندوز 7,8,10 بهمراه فیلم آموزشی

نحوه پارتیشن بندی هارد ویندوز ۱۱/۱۰ قبل از نصب

برای پارتیشن‌بندی هارد قبل از نصب ویندوز ۱۰ یا ۱۱، ابتدا نیاز دارید که یک درایو قابل بوت ویندوز تهیه کنید. این کار ساده است و می‌توانید از مقالات آموزشی نحوه نصب ویندوز ۱۰ و ۱۱ برای راهنمایی استفاده کنید.

اگر برای اولین بار قصد دارید سیستم عامل را نصب کنید، کافی است یک درایو USB یا DVD حاوی نسخه ویندوز مورد نظر را آماده کرده و آن را به دستگاه متصل کنید.

پارتیشن‌بندی هارد یکی از مراحل نصب ویندوز است که به شما این امکان را می‌دهد تا پیش از نصب کامل سیستم عامل، هارد دیسک خود را به شکل دلخواه پارتیشن بندی کنید.

نکته مهم: برای راه‌اندازی سیستم از فلش USB قابل بوت، لازم است تنظیمات بایوس سیستم را تغییر دهید. برای انجام این کار، هنگام ریستارت سیستم، بسته به نوع دستگاه، یکی از کلیدهای (F1، F2، F3، F10، F12)، ESC یا Delete را فشار دهید. توجه داشته باشید که این اقدام باعث پاک شدن تمام داده‌های هارد دیسک خواهد شد. بنابراین، اگر قبلاً سیستم عامل روی دستگاه نصب شده است و قصد دارید ویندوز ۱۰ یا ۱۱ را دوباره نصب یا ارتقا دهید، حتماً پیش از انجام هرگونه عملیات از اطلاعات خود نسخه پشتیبان تهیه کنید.

مراحل پارتیشن‌بندی قبل از نصب ویندوز:

  1. ابتدا فایل نصبی ویندوز را از صفحه رسمی مایکروسافت دانلود کنید و USB قابل بوت خود را ایجاد نمایید.
  2. سپس سیستم خود را با فلش USB ویندوز ۱۰ یا ۱۱ راه‌اندازی کنید.
  3. پس از باز شدن Windows Setup، زبان، زمان و طرح کیبورد مورد نظر را انتخاب کرده و روی Next کلیک کنید.

۳. روی Install Now کلیک کنید.

۴. product key را وارد کنید.

product key را وارد کنید، تیک مربوط به license terms را بزنید و در آخر روی Next کلیک کنید.

اگر قصد دارید ویندوز ۱۰ یا ۱۱ خود را مجدداً نصب کنید یا product key ندارید، نیازی به وارد کردن product key نیست و کافیست روی I don’t have product key کلیک کنید.

۵. سیستم عامل موردنظر خود را انتخاب کنید.

با کلیک روی I don’t have product key وارد صفحه انتخاب نوع سیستم عامل می شوید.

اگر از قبل روی سیستم خود ویندوز ۱۰ یا ۱۱ را نصب کرده اید و قصد Reinstall آن را دارید، باید نوع سیستم عاملی که در سیستم دارید را انتخاب کنید. در غیر اینصورت در انتخاب نوع سیستم عامل آزاد هستید. اکثر کاربران نسخه Windows 10 pro یا Windows 11 pro را انتخاب می کنند.

عد از انتخاب نوع سیستم عامل، روی Next کلیک کنید.

۶. گزینه Custom را انتخاب کنید.

این همان پنجره ای است که بعد از مرحله ۴ یا ۵ باز می شود. در این مرحله گزینه دوم را انتخاب کنید.

۷. پارتیشن بندی را انجام دهید.

در این مرحله، شما وارد مرحله اصلی پارتیشن‌بندی هارد می‌شوید. با استفاده از دکمه‌های Delete، Format و New، به راحتی می‌توانید هارد دیسک خود را به شکل دلخواه پارتیشن بندی کنید.

اگر سیستم شما قبلاً پارتیشن‌بندی شده باشد، با استفاده از دکمه Delete می‌توانید هر پارتیشن را حذف کنید، اما توجه داشته باشید که این کار باعث از بین رفتن تمام داده‌های موجود در آن پارتیشن می‌شود.

برای ایجاد پارتیشن جدید، از دکمه New استفاده کنید. به این صورت که ابتدا پارتیشن یا فضای خالی هارد دیسک که با عبارت Unallocated Space نمایش داده می‌شود را انتخاب کرده و سپس دکمه New را فشار دهید. با این کار، فضای خالی هارد دیسک به پارتیشن جدیدی تبدیل می‌شود که می‌توانید آن را به دلخواه فرمت و استفاده کنید.

بعد از قسمت Size فضای موردنظر را به پارتیشن جدید اختصاص دهید. توجه داشته باشید که این فضا بر اساس MB است.

۱۰۲۴ MB = 1 GB

پس اگر مثلا می خواهید ۱۰۰ گیگ را به یک پارتیشن اختصاص دهید، باید در بخش Size، عدد ۱۰۰ * ۱۰۲۴ یعنی ۱۰۲۴۰۰ را وارد کنید و بعد روی Apply کلیک کنید.

۸. پارتیشن نصب سیستم عامل را انتخاب کنید.

از بین پارتیشن های ایجاد شده، درایو Primary که می خواهید ویندوز ۱۰ یا ۱۱ روی آن نصب شود را انتخاب کنید و Next را بزنید.


 

توجه داشته باشید که برای نصب سیستم عامل ویندوز ۱۰ یا ۱۱، حداقل به ۲۰ گیگابایت فضای خالی نیاز دارید. با این حال، اگر می‌خواهید از مشکلات مربوط به بروزرسانی‌ها و نصب برنامه‌ها جلوگیری کنید، توصیه می‌کنیم که فضای بیشتری را به پارتیشن سیستم عامل اختصاص دهید.

۹. ادامه مراحل نصب:

پس از انجام مراحل پارتیشن‌بندی و انتخاب پارتیشن مناسب برای نصب سیستم عامل، ویندوز در پارتیشن مورد نظر نصب خواهد شد. اما برای تکمیل فرآیند نصب، باید مراحل مربوط به OOBE (Out-Of-Box Experience) را نیز انجام دهید. این مراحل شامل ایجاد حساب کاربری، تنظیمات مربوط به زبان و منطقه، و سایر پیکربندی‌های سیستم است که به شما کمک می‌کند تا سیستم عامل را به شکل دلخواه پیکربندی کنید.

نحوه پارتیشن بندی ویندوز ۱۰ یا ۱۱ بعد از نصب

اگر بعد از نصب سیستم عامل از نحوه پارتیشن بندی راضی نبودید، نیازی به نگرانی نیست چون ابزار Disk Management ویندوز مسئول ایجاد، حذف و ویرایش پارتیشن های هارددیسک است.

در ادامه، چند مورد از کارهای مهمی که می توانید با استفاده از این ابزار داخلی انجام دهید را بررسی می کنیم:

نحوه ایجاد پارتیشن جدید

اگر بعد از باز کردن Disk Management متوجه شده اید که فضای بدون استفاده وجود دارد که به پارتیشنی اختصاص نیافته است یعنی unallocated است، می توانید از آن برای ایجاد پارتیشن جدید استفاده کنید.

۱. با راست کلیک روی Start روی Disk Managment کلیک کنید.

۲. روی بخش unallocated راست کلیک کنید و بعد از منوی ظاهر شده، New Simple Volume را انتخاب کنید.

۳. بعد اینکه پنجره New Simple Volume Wizard باز شد روی Next کلیک کنید.

۴. از بخش Simple volume size in MB، سایز پارتیشن را مشخص کنید و Next را بزنید. موقع تخصیص حافظه، رابطه بین مگابایت و گیگابایت را هم فراموش نکنید (MB = 1 GB 1024).

۵. در مرحله بعد باید یک حرف خاص را برای پارتیشن یا درایور جدید انتخاب کنید. با باز کردن منوی کشویی می توانید هر حرف دلخواهی را برای این درایو لحاظ کنید و در آخر روی Next کلیک کنید.

۶. آخرین مرحله، مربوط به گزینه های فرمت و اسم پارتیشن جدید است.

گزینه Format this volume with the following settings را انتخاب کنید و فیلدهای مربوط به آن را به شکل زیر مقداردهی کنید.

File system و size of the Allocation unit size به ترتیب روی NTFS و Default تنظیم شوند ولی برای Volume label با پارتیشن می توانید از هر اسم دلخواه استفاده کنید.

همچنین، تیک مربوط به Perform a quick format را هم فراموش نکنید. بعد این که کارتان تمام شد، روی Next کلیک کنید.

اگر مراحل پارتیشن بندی با موفقیت انجام شده باشند، پارتیشن جدید که ایجاد کرده اید در صفحه اصلی Disk Management ظاهر خواهد شد.

ایجاد فضای Unallocated با Shrink

اگر برای ایجاد پارتیشن جدید با کمبود فضا مواجه هستید، اول باید فضای Unallocated ایجاد کنید و بعد از آن برای پارتیشن بندی استفاده کنید. با استفاده از دستور Shrink به راحتی می توانید از فضای خالی مربوط به پارتیشن ها یا درایو های دیگر برای ایجاد فضای Unallocated استفاده کنید.

۱. Disk Management را باز کرده و با بررسی فضای خالی پارتیشن ها، مناسب ترین پارتیشن را انتخاب کنید و روی آن راست کلیک کنید.

۲. بعد روی Shrink Volume کلیک کنید.

۳. از پنجره کوچک مربوط به سایز پارتیشن، مقداری که نیاز دارید را بر حسب مگابایت وارد کنید. البته، خود این ابزار در حالت پیش فرض تمام فضای خالی پارتیشن را انتخاب می کند ولی این کار زیاد جالب نیست. پس بهتر است مقدار فضای موردنیاز خود را در فیلد مربوط به Enter the amount of space to shrink in MB وارد کنید.

۴. در آخر، روی Shrink کلیک کنید.

بعد اینکه این فضا از دیسک موردنظر جدا شد، به عنوان فضای Unallocated برای ساخت پارتیشن ها جدید یا افزایش سایز پارتیشن های دیگر به کار برود.

افزایش فضای یک پارتیشن با فضای Unallocated

راه های زیادی برای اختصاص فضای Unallocated به یک پارتیشن وجود دارد و راحت روش، استفاده از Disk Management است.

۱. Disk Management را باز کنید و پارتیشن موردنظر را انتخاب کنید.

۲. روی پارتیشن راست کلیک کنید و از منوی ظاهر شده، Extend Volume را انتخاب کنید.

۳. دیسک مربوط به فضای unallocated را از بخش Available انتخاب کنید و add را بزنید ولی احتمالاً این کار به صورت خودکار انجام می شود.

۴. فضایی که نیاز دارید را در بخش Select the amount of space وارد کنید.

 

۵. در آخر Next را بزنید.

نکات مهم قبل از پارتیشن بندی هارد دیسک

 

 

 
۳.۶/۵ - (۳۲ امتیاز)